неділя, 03 липня 2011 15:17

Янукович помріяв про велику морську державу

Янукович помріяв про велику морську державу

Україна має стати великою морською державою, адекватно реагувати на загрози та виклики сучасності.

Про це президент України Вітор Янукович заявив в своєму поздоровленні з нагоди Дня флоту України, повідомляє прес-служба глави держави.

Він також вручив державні нагороди України військовим та цивільним морякам.

"Народ України віддає належне професіоналізму, мужності і героїзму військових моряків, усім, чия доля пов'язана з морем. Щиро дякую за щоденну наполегливу працю та вірність славним традиціям", - сказав глава держави, вітаючи присутніх із професійним святом.

"Сердечно вітаю кожного, для кого цей день є втіленням доблесті та честі, вірності морським традиціям, відданості Батьківщині", - додав він.

Янукович зазначив, що історія українського флоту увібрала в собі звитягу багатьох поколінь оборонців рідної землі, стала прикладом для наслідування нинішнім захисникам морських рубежів Вітчизни.

"З гордістю зазначаю, що Військово-Морські Сили України надійно захищають національні інтереси держави на морі, забезпечують її міжнародний авторитет", - підкреслив він.

Президент впевнений, що "сьогодення вимагає розбудови сучасного й потужного військового і цивільного флоту" та наголошує, що розвиток українського флоту є пріоритетом діяльності всіх гілок влади.

Глава держави переконаний, що саме закладення на Чорноморському суднобудівному заводі першого багатоцільового корвету "Володимир Великий" стало важливою подією у відновленні національного суднобудування.

"Воно практично засвідчило реалізацію державних завдань щодо модернізації та оновлення корабельного складу флоту. Переконаний, що морські комунікації, портова інфраструктура стануть потужним фактором відродження національної економіки", - наголосив президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович помріяв про велику морську державу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі