понеділок, 08 квітня 2013 21:55

Янукович звільнив Луценка через тиск Заходу - соратники

Янукович звільнив Луценка через тиск Заходу - соратники
Юрій Луценко. Фото: svit24.net

Президент Віктор Янукович звільнив екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, аби не звільняти колишнього прем'єра Юлію Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-нардеп, соратник Луценка Володимир Філенко.

Говорячи про звільнення екс-міністра, Філенко поділився: "Ми цього чекали, сподівалися і боролися за це. Він за це боровся. Але все рівно рішення було несподіваним. І не тільки для мене, а навіть і для найближчих людей. Однак це не применшувало наше щастя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко може стати певним "моральним авторитетом" опозиції - експерт

Однак, на думку екс-нардепа, Янукович звільнив Луценка через відповідний тиск Заходу.

"Мені здається, що крім того, що Луценко не повівся на прохання написати прохання про помилування, тут спрацювала "місія Квасневського-Кокса", яка в Європі була піддана серйозній критиці за те, що вони не впоруються зі своїми обов'язками. Тому, очевидно, вони знайшли якісь словами для Януковича, якісь аргументи. Я думаю, що це певні поступки в бік ЄС з боку Януковича", - наголосив він.

Філенко додав: "Також, думаю, що Луценка випустили для того, щоби не випускати Юлію (Тимошенко)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово Луценка матиме більше ваги, ніж слово Яценюка, Тягнибока чи Кличка - експерт

Натомість інший соратник Луценка народний депутат Олесь Доній переконаний: Янукович звільнив екс-міністра, бо вибіркове правосуддя заважало економічним інтересам олігархів.

"Влада була змушена піти на звільнення Луценка, тому що відбувається тиск Заходу. І цього тиску влада боїться не тому, що буде зупинена політична євроінтеграції, а тому що це стоїть на перешкоді економічних інтересів, що уособлює інтереси великого капіталу, олігархату", - пояснив він.

Доній додав: "Вибіркове судочинство стало перешкодою для їхніх економічних інтересів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз привітав звільнення Луценка, і закликав Україну звільнити інших політв'язнів

Нагадаємо, у неділю, 7 квітня, після більш ніж двох років ув'язнення Юрій Луценко вийшов на свободу. Це стало можливим після указу президента Віктора Януковича про помилування, прохання про яке подала омбудсмен Валерія Лутковська.

Зараз ви читаєте новину «Янукович звільнив Луценка через тиск Заходу - соратники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі