четвер, 21 січня 2010 07:39

Ющенко залишається у політиці

Автор: фото з сайту www.nikvesti.com
  Факт вільних виборів 2010 року Віктор Ющенко вважає перемогою помаранчевої революції
Факт вільних виборів 2010 року Віктор Ющенко вважає перемогою помаранчевої революції

— Я хотів би виступити з короткою заявою, яка стосується першого туру виборів президента України, — каже Віктор Ющенко о 13.10 у середу. Виступає 5 хв. 46 с.

— Як глава держави приймаю волю українського народу, висловлену на виборах 17 січня 2010 року. Саме головне — вибори відбулися вільно, демократично, законно. Україна й українці продемонстрували високі виборчі стандарти, які дають приклад усьому пострадянському простору. Це визнано численними міжнародними спостерігачами. Наш народ укотре продемонстрував вірність європейським цінностям.

Ющенко двічі нагадує, що зробив усе для гарантування вільного волевиявлення, забезпечив свободу слова і вибору без жодного адміністративного тиску. Сам факт вільних виборів вважає перемогою помаранчевої революції.

— У виборчому процесі не було шантажу з боку влади, не було переслідувань і адміністративних втручань, кожен кандидат мав вільний доступ до засобів масової інформації, всі мали рівні виборчі можливості.

Ющенко дякує організаторам виборчого процесу і членам дільничних комісій, правоохоронцям та всім, хто голосував. Окремо звертається до своїх виборців:

— Я ціную ваше сумління. Ваш голос — це голос на користь української, європейської, демократичної України.

Другий тур виборів, зі слів президента, буде складним:

Україна має вільні вибори й не має належного вибору

— Україна має вільні вибори й водночас не має належного вибору. Як свідчить минулий досвід, для обох кандидатів, котрі претендують на посаду глави нашої держави, національні, європейські, демократичні цінності є, по суті, чужими, незрозумілими і дуже далекими. Висловлюючи думку як громадянин України, не бачу принципової різниці поміж претендентами.

Ющенко закликає кандидатів "із гідністю прийняти результати волевиявлення". Обіцяє докласти всіх зусиль, щоб і другий тур виборів відбувся вільно.

— Я виконав свої демократичні зобов"язання на посаді президента України, але зобов"язання національні й державні не дають мені морального права полишити політичне життя. Головний захист України — це демократія. Лише вона дає нам просвіт і перспективу. Цей принцип має бути захищений будь-якою ціною.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко залишається у політиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі