четвер, 24 січня 2013 00:15

"Українці далі вірять у чудеса й молочні ріки"

Автор: фото: Ігор Хомич
  Андрій Садовий: ”Треба сплавлювати країну, щоб ми не ділилися на східняків та західняків”
Андрій Садовий: ”Треба сплавлювати країну, щоб ми не ділилися на східняків та західняків”

Мінюст 3 січня зареєстрував 201-шу партію — "Самопоміч". Її очолив львівський міський голова 44-річний Андрій Садовий. 2006-го він створив громадську організацію з такою ж назвою. Тоді йти у велику політику не планував.

— Рішення прийшло саме, коли побачив, як розвиваються події після парламентських виборів, — розповідає Андрій Іванович. — Є партії в опозиції. Вони говорять, що у всьому винні ті, хто при владі. Ті ж у всьому звинувачують попередників. Такий пін-понг триває давно. Взаємними звинуваченнями не зможемо побудувати таку державу, про яку мріяли наші батьки та діди. Ми створюємо партію дії. Усього за два місяці зібрали понад 10 тисяч підписів за її створення. Думав, процес триватиме чотири-п'ять місяців.

Не будемо приймати всіх охочих. Люди заповнюватимуть анкету, вноситимуть свої дані. Після цього з кожним проведуть співбесіду, персональні розмови. За законом, у всіх областях України потрібно створити партійні осередки. Це прекрасна можливість для моїх колег поїздити Україною і поспілкуватися.

Які ідейні засади "Самопомочі"?

— Це буде партія дії. Треба дуже багато зробити для єдності. Сплавлювати країну, щоб ми не ділилися на східняків та західняків. Саме цим ми і займемося.

Зараз партія асоціюється тільки з вами.

— За час роботи міським головою Львова в нашій міській раді пройшли стажування близько шести тисяч студентів. Кращих ми беремо на роботу. Сьогодні середній вік працівника в департаменті міського голови — 29 років. Начальники управлінь — 23-25 років. Дехто з цих молодих людей поділяє наші погляди і готовий вступати у партію. Ось і нові лідери.

Як поєднувати партійну роботу з мерством?

— Партійна діяльність — тільки після шостої вечора. Я — трудоголік, працюю до десятої, одинадцятої години. З дітьми спілкуюся, коли маю можливість кудись поїхати відпочити. Тоді вони мають тата від ранку до вечора. А так бачать у неділю. Намагаюся їм присвятити півдня.

Хто ваші політичні союзники?

— Треба спілкуватися з усіма. Бо сьогодні така ситуація, думаєш, що це опозиція, а виявляється — зовсім ні. І навпаки.

Політологи говорять, що партія створюється для вашого балотування на президентських виборах.

— Сьогодні я працюю президентом Львова. Моя друга каденція почалася 2010 року, тому не маю права навіть говорити на цю тему.

Чому люди мають вам вірити?

— Ми будемо переконувати їх своїми діями, вчинками. Українці далі вірять, що хтось прийде і зробить їхнє життя надзвичайно яскравим. Вірять у чудеса й молочні ріки. Так буває в казках. В інших країнах люди обирають більш реалістично. Ми завжди мріяли про українську державу, тому часто беремо на руки і підносимо догори тих, хто голосно про це говорить, рве на собі сорочку. Це і є наші хвороби.

Зараз ви читаєте новину «"Українці далі вірять у чудеса й молочні ріки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі