пʼятниця, 30 грудня 2011 06:30

На свята Януковичу будуватимуть вертолітний майданчик

Автор: фото: Ростислав Мисюкевич
  На Парковій алеї в Києві працівники компанії ”Основа-солсіф” будують вертолітний майданчик для президента Віктора Януковича. 26 грудня
На Парковій алеї в Києві працівники компанії ”Основа-солсіф” будують вертолітний майданчик для президента Віктора Януковича. 26 грудня

Новорічну ніч кілька десятків людей проведуть на схилах дніпровських круч неподалік Верховної Ради. Продовжуватимуть будувати вертолітний майданчик для президента 61-річного Віктора Януковича. Об'єкт мали за планами здати ще в 20-х числах грудня.

— 31-го і 1-го работаем, — говорить водій у спецівці будівельної компанії "Основи-солсіф". Стоїть біля опор мосту, який тягнуть від майданчика на верх схилу. — У прошлом году і на Пасху, і на Троїцю робили. Вони тут вообще всі безбожніки. За праздніки по закону должни платить вдвойнє, а вони — ні х...а. Най...ють нас. За людей не считають. Зробили кріпаків, і пожаловаться нема кому. Пожалувався — і завтра за воротами.

Це такий об'єкт дурацький — сроки здачі все переносять. Ми тут і день і ніч. Должни були до Нового року все зробить, але Житомир задержував металоконструкції для естакади. Карпенко (гендиректор "Основи-солсіф". — "ГПУ") начальнику участка сказав: "Єслі до Нового года не сяде вертольот — так ви всі сядете на маленьку зарплату". А тепер тут ще один мост буде — отам, із другого боку площадки, — показує на майданчик. — З'єзд буде до Дніпра. Так що тут роботи не на один год. А як тільки начали строїть у жовтні 2010-го, то казали, що до марта місяця должни здєлать. Просто забетоніровать площадку для вертольота та якусь битовку маленьку поставити для техперсонала та льотчиків. А це вже щось таке роздули. Будуть для великих шишкарєй і бари, і ресторани.

Праворуч майданчика — п'ять металевих вагончиків із кондиціонерами. Є два біотуалети. Назустріч вибігає чорний пес, махає хвостом.

— Тут багато платять? — погоджується поговорити вусань років із 50. На голові — біла каска. — Скільки заробив — стільки і получаєш. Від 4 до 5 тисяч за місяць виходить. Сдєлалі якийсь об'єм — за нього і платиться, як положено. Від кубатури все залежить. Работаєм без виходних, із восьми до восьми.

Сутеніє. На будмайданчику включають прожектори. Продовжують працювати. Іде чоловік років із 45 у спецівці.

— Народ сюда не надо — своих некуда девать, — каже. — Тут где-то 200 человек работает. В основном приезжие. Много с Западной Украины. Дают общежития в Броварах — 250 гривен в месяц в новом. А в старом — 300, народу там меньше.

— График работы — с восьми утра и до восьми вечера, — говорить інший будівельник. Стоїть біля однієї з опор, лузає насіння. Каже, із Чернігова. — Ночная смена работает до 5.30. В воскресенье — по желанию. Половина в воскресенье выходят. Заработать приехали.

Комплекс вертолітного майданчика займає 2,2 га в парку Дніпрові кручі. Цю ділянку Київрада виділила приватній компанії "Амадеус" в оренду на 25 років. Вертолітний  майданчик — назва умовна. Насправді це триповерхова будівля з численними приміщеннями і залами. На неї одночасно зможуть сідати і злітати по вертольоту. Ще одне місце передбачене для стоянки гелікоптерів. Буде гараж і паркінг. Від майданчику на верх круч тягнуть міст-естакаду, щоб чиновники якнайшвидше діставалися Верховної Ради, Кабміну та Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «На свята Януковичу будуватимуть вертолітний майданчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі