середа, 04 листопада 2009 07:14

Центрвиборчком відмовив у реєстрації 10 самовисуванцям

У понеділок у Центрвиборчкомі зареєстрували двох кандидатів: виконувач обов"язків голови Партії вільних демократів Михайло Бродський отримав посвідчення N13, а депутат Київради Олександр Пабат — N14.

Раніше 50-річний Михайло Бродський заявляв, що може стати технічним кандидатом або Арсенія Яценюка, або Анатолія Гриценка, або Сергія Тігіпка. Тобто за домовленістю підтримуватиме когось із них.

— Буду таким чином доносити думки кандидата до суспільства та критикувати його опонентів. Саме так на минулих виборах я працював із Віктором Ющенком.

У вихідні з"їзд Партії прогресивних соціалістів одноголосно висунув кандидатом у президенти Наталію Вітренко. А з"їзд Ліберальної партії — свого колишнього голову бізнесмена Ігоря Маркулова. Він був радником прем"єр-міністра Леоніда Кучми та президента Леоніда Кравчука.

ЦВК відмовила у реєстрації 10 самовисуванцям. Так, директор підприємства "Україна", отаман Полтавського крайового козацького товариства Леонід Куліченко не вніс 2,5 млн грн. Написав заяву, що ця застава обмежує його право бути обраним. Також відмовили у реєстрації Анатолію Суботіну, Анатолію Поліщуку, Олексію Гончаренку, Володимиру Мельнику, Зауру Аббасову, Роману Рекалу. Причина — неправильно заповнені документи та несплата застави. Інформації про згаданих осіб дістати не вдалося. Документи від них надійшли ЦВК поштою, хоча самовисуванці мають приносити їх самі.

Відмовили в реєстрації Леоніду Осипчуку та Олені Бессараб, які неправильно оформили документи і внесли замість 2,5 млн грн лише по 250 грн. Не зареєстрували 31-річну Вікторію Поліщук, бо, за законом, балотуватися у президенти може людина, якій виповнилося 35.

Подав документи на реєстрацію президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Василь Противсіх. До 2 жовтня мав прізвище Гуменюк. Йому відмовили у реєстрації, бо теж не вніс застави.

Зараз ви читаєте новину «Центрвиборчком відмовив у реєстрації 10 самовисуванцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі