середа, 18 вересня 2013 16:23

"Люди сприймають лише те, про що вже думали", - Костянтин ДАРАГАН, 40 років, астролог, філософ

  Костянтин ДАРАГАН

Народився в місті Лисичанськ на Луганщині. Батько – заступник директора нафтопереробного заводу, мати – викладач креслення і технології металів гірничого технікуму. 15-річним захопився йогою та карате-до сетокан.
За освітою – інженер-системотехнік, закінчив Харків­ський авіаційний інститут. Працював про­грамістом, планував знайти роботу за кордоном. Коли ознайомився зі своїм гороскопом, передумав, і працював викладачем. Кандидат філософських наук, доцент.
Професійно займається астрологією з 1995 року. ­Надав понад три тисячі консультацій. ­Попереджав про рекордну спеку 2010-го, аварію на ”Фукусімі” – з точністю до тижнів, збройний конфлікт Росії та Грузії. Автор двох книжок і трьох навчальних DVD-дисків із практичної астрології. Його ”Астрологія трансформації особистості” була бестселером у 2006–2008 роках. Проводить семінари в Києві, ­Москві, Санкт-­Петербурзі, Празі, Відні, Барселоні.
Одружений, батько 7-місячного сина. Мають кота-британця Тимофія, який важить 7 кілограмів.
”Колекціоную не речі, а щасливі емоції, вважаю, що вони накопичуються. У житті – дуже серйозний, іноді похмурий. Тому постійно шукаю привід усміхнутися. Полюю на силу, кажучи мовою Кастанеди”.
Живе в Харкові. Прихильник простої здорової їжі. Улюблені страви – м’ясо по-московськи і всі сирні страви. Стежить за вагою
Костянтин ДАРАГАН Народився в місті Лисичанськ на Луганщині. Батько – заступник директора нафтопереробного заводу, мати – викладач креслення і технології металів гірничого технікуму. 15-річним захопився йогою та карате-до сетокан. За освітою – інженер-системотехнік, закінчив Харків­ський авіаційний інститут. Працював про­грамістом, планував знайти роботу за кордоном. Коли ознайомився зі своїм гороскопом, передумав, і працював викладачем. Кандидат філософських наук, доцент. Професійно займається астрологією з 1995 року. ­Надав понад три тисячі консультацій. ­Попереджав про рекордну спеку 2010-го, аварію на ”Фукусімі” – з точністю до тижнів, збройний конфлікт Росії та Грузії. Автор двох книжок і трьох навчальних DVD-дисків із практичної астрології. Його ”Астрологія трансформації особистості” була бестселером у 2006–2008 роках. Проводить семінари в Києві, ­Москві, Санкт-­Петербурзі, Празі, Відні, Барселоні. Одружений, батько 7-місячного сина. Мають кота-британця Тимофія, який важить 7 кілограмів. ”Колекціоную не речі, а щасливі емоції, вважаю, що вони накопичуються. У житті – дуже серйозний, іноді похмурий. Тому постійно шукаю привід усміхнутися. Полюю на силу, кажучи мовою Кастанеди”. Живе в Харкові. Прихильник простої здорової їжі. Улюблені страви – м’ясо по-московськи і всі сирні страви. Стежить за вагою

Моя юність — це фанатичне захоплення карате і йогою. Вірив, що зможу стати одним з успішних йогинів.

Батько нас кинув, коли мені було 9 років. Забрав усе. Залишилися панцирні ліжка й кілька книжок. Мама сама виховувала двох дітей.

Книжку "Повість про справжню людину" знав майже напам'ять, міг цитувати уривками. Ніщо мені так не близьке в літературі й кіно, як образ selfmademan, людини, яка сама всього досягла.

У школі не був лідером, боявся публічності, соромився дівчат. Із російської мови вчителі ставили "трійку" з жалю. І все це вдалося виправити. Йога — це не тільки фізичні вправи, а й духовна практика. Вивчав і застосовував НЛП, пройшов кілька сесій із холотропної терапії. Врешті новий позитивний досвід замінив старий негативний.

Коли молодий — легше дивишся на життя. Дурніший, але й більше здатний витримати. Студентської стипендії не вистачало навіть на трамвай. Митися в гуртожитку доводилося холодною водою, а зимову сесію 1991 року провів у кімнаті з вибитим склом.

Ніколи не думав, що астрологія стане професією. Були зовсім інші плани на життя.

Перший гороскоп склав 20 років тому. Зрозуміло, власний. Від деяких трактувань волосся ставало дибки. Від інших — не вірилося в майбутнє щастя.

Коли молодий — дурніший, але більше здатний витримати

Кілька років чекав "розбійного нападу". Напередодні вказаної дати прибрав усе, що могло його спровокувати — не виходив на вулицю в пізній час, скасував семінари, щоб не їздити здалеку. Ситуація відігралася все одно. Вискочив купити хліба в кіоск поряд із будинком — на мене накинулися троє міцних хлопців. Виявилося — міліція. Ловили злочинця, схожого на мене за орієнтуванням. Вибачилися, відпустили. Відбувся розбитим телефоном.

Про захист дисертації теж знав заздалегiдь. Це був ризикований крок: з успішного технаря, програміста — у звичайного університетського викладача гуманітарних дисциплін. Усе свідчило про регрес: ні хорошої зарплати, ні перспектив зростання. Але я повiрив гороскопу — і не помилився.

Не вмію працювати руками і не люблю. Треба було просвердлити отвір, щоб підвісити телевізор — покликав сусіда. Міг би це зробити. Але "вбив" би вечір, зіпсував ремонт і не факт, що телевізор висів би добре.

Захоплююся, коли бачу вродливу жінку. Але це буває так рідко! Те, що сьогодні вважають красою, часто огидно. Суцільний гламур. Намагаються косметикою приховати відсутність і форми, і змісту.

Головне в жінці — очі. Коли обличчя висловлює волю, не безхарактерне. Важливо, щоб ми могли чути одне одного.

Намагаюся уникати людей, які чинять нераціонально.

Із собаками не маю контакту, не розумію, чого вони хочуть; коли гавкають — радіють чи збираються вкусити? Пси мене не люблять. Кішки — обожнюють. З людьми така ж історія — собачники часто не можуть зі мною порозумітися.

Поводься з іншими так, як хочеш, щоб чинили з тобою. Це ідеальний закон спілкування. Але люди йому не слідують. Тому вважаю нормальним чинити з ними так само, як вони зі мною. Якщо це вимагає від мене лицемірства й підлості — намагаюся акуратно усунути людину зі своїх контактів. Комфортніше бути одному, ніж грати в якісь ігри.

Тільки астрології — мало. Цікава йога, бойові мистецтва, системні методи самовдосконалення, прикладна філософія. Навіть під час консультацій бачу, що постійним клієнтам я часто потрібен не як астролог, а як духівник.

Захоплююся, коли бачу вродливу жінку. Але це буває так рідко!

Люблю самотність. Багато років живу з вимкненим телевізором. Робота пов'язана зі спілкуванням, чужими проблемами і відповідальністю за них. Коли сам, відновлююся. Люди швидко втомлюють.

Маю правило: не зв'язуватися з жінкою, у якої проблем більше, ніж у мене. Не підбирати тих, хто падає на шию і просить допомогти. Я — не рятівне коло. Хочу бачити рівноправного партнера.

Накопичення позитиву змінює особистість. Людина починає будуватися на іншому фундаменті, не на досвіді невдач — обламали, кинули, обдурили, а — переміг, досягнув, зумів.

Мені не потрібно блищати, мати дорогі речі, випендрюватися. Але залишилося бажання робити амбітні проекти, брати участь у тому, що залишиться в історії.

Лякає бідність. У мене був тривалий досвід зубожіння — до 30 з гаком років. Розвал Союзу, лихі 1990-ті, коли платили копійки за серйозну роботу. Кілька разів намагався заробляти традиційно — "купи-продай". Торгував шампунем на ­ринку — мене обікрали цигани. Якийсь час возив каністри з бензином із Бєлгорода до Харкова в електричках. Заправляв машини на морозі. Саме тоді купив у секонд-хенді першу джинсову куртку, яку носив майже 10 років. Вона для мене стала чимось на зразок символу — впораюся і не з такими труднощами.

Звіряю життя з астрологічною картою постійно. Купую холодильник — вибираю дату, коли це краще зробити, щоб він довше працював. Купую квартиру — задаю район і дату угоди.

Містика — у самому житті, а в не в астрології.

Астролог подібний до лікаря. Майстерність починається не зі знання правил, а з вивчення винятків.

Пірнав у Червоному морі в Єгипті — без акваланга, на затримці дихання. У гороскопі немає такого, що мені може зашкодити дика тварина. Тому поїхав у місце, де акула нападала на туристів. Єдиний заходив у воду — пляж офіційно був закритий, на мене дивилися, як на самогубця. На глибині 22 метри побачив здоровенних тунців, невдало повернувся і зрушив маску. Зайшла вода. Вона там дуже солона. Довелося заплющити очі і спливати наосліп. ­Ситуація страшна — я один на глибині 7-поверхового будинку.

Маю правило: не зв'язуватися з жінкою, у якої проблем більше, ніж у мене

Рятувальників немає, поряд — нікого. Та якби і знали, не встигли б. Якщо не заспокоїтися за кілька секунд — усе, кінець: прискорення пульсу спалює кисень швидше, ніж рух. Я зумів розслабитися і виплив, не поспішаючи. У запасі залишалося секунд 5.

Кожен ранок — це подвиг. Прокидаюся дуже важко.

Спокійно ставлюся і до критики, і до похвали. Рідко хто заглиблюється в суть речей. Найчастіше люди сприймають лише те, про що вже думали, до чого внутрішньо готові.

До 27 років не вживав алкоголю зовсім. Зараз за вечір можу випити 100–150 грамів шампанського чи вина.

Щоб бути хорошою людиною, не треба докладати багато зусиль. Але потрібно приготуватися бути в меншості.

Зараз ви читаєте новину «"Люди сприймають лише те, про що вже думали", - Костянтин ДАРАГАН, 40 років, астролог, філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі