неділя, 03 грудня 2023 16:03

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ за добу знищили майже пів тисячі окупантів на Таврійському напрямку: яка ситуація на інших ділянках фронту

ЗСУ за добу знищили майже пів тисячі окупантів на Таврійському напрямку: яка ситуація на інших ділянках фронту
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Фото: Генштаб

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В операційній зоні ОСУВ "Таврія" активність піхоти окупантів знову збільшилась - відбулось 55 бойових зіткнень. Про це повідомив командувач цього оперативно-стратегічного угруповання Олександр Тарнавський в Telegram.

Він повідомив, що за добу ворог втратив 440 осіб живої сили та дев'ять одиниць військової техніки.

"Близько десятка окупантів здалися в полон. Активність ворожої авіації невисока - за добу зафіксовано п'ять авіаударів. Вночі ворог кидав КАБи на Донеччину. Наші захисники та захисниці стійко тримають оборону на Авдіївському та Мар'їнському напрямках", - повідомив Тарнавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новогродівці розібрали всі завали частково зруйнованого будинку: родину з 8-річною дитиною не знайшли

За його інформацією, безуспішними були наступальні дії противника в районах, Степового, Первомайського, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького та східніше Новобахмутівки - відбито 25 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку відбито 11 атак - в районах Мар'їнки та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку ворог тричі вів безуспішні штурмові дії в районах південно-східніше Вугледара та на захід від Старомайорського.

На Запоріжжі противник 12 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного та на захід від Вербового.

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Протягом доби підрозділами ракетних військ нанесено ураження по чотирьом артилерійським засобам противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ за добу знищили майже пів тисячі окупантів на Таврійському напрямку: яка ситуація на інших ділянках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі