субота, 18 травня 2024 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбивають ворожі удари: Генштаб повідомив нові дані з передової

ЗСУ відбивають ворожі удари: Генштаб повідомив нові дані з передової
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом відбулося 116 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією, ворог завдав 65 авіаційних ударів із застосуванням 91 КАБу, використав проти України 13 ракет. Застосував також 46 ударних БПЛА типу Shahed та "Ланцет", здійснив 4072 обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах. Із них 143 - з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 19 районів зосередження особового складу, одну станцію РЛС противника.

"Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні просування російських окупантів в глибину нашої держави. З початку доби відбулося 22 бойових зіткнення, з яких вісім - тривають. Також, російські окупанти завдали одного ракетного удару, застосували 25 дронів-камікадзе, здійснили 547 обстрілів позицій наших військ", - йдеться у повідомленні.

На Харківському напрямку противник не припиняє спроб прорвати оборону українських військ. З початку доби ворог здійснив дві атаки на українські позиції в напрямках населених пунктів Липці та Вовчанськ. Успіху ворог не досягає. Наші захисники намагаються відтіснити ворога в напрямку населеного пункту Глибоке.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України та союзників часто різні погляди на закінчення війни - Зеленський

За поточну добу на цьому напрямку втрати агресора склали 19 осіб живої сили та 10 одиниць військової техніки. За минулу добу на цьому напрямку противник втратив до 200 осіб та 42 одиниці військової техніки.

На Куп'янському напрямку підрозділи українських військ відбивають дві атаки противника в напрямку населеного пункту Берестове. Ситуація контрольована. Сили оборони продовжують штурмові дії в районах населених пунктів Синьківка і Терни, та мають частковий успіх в окремих районах.

На Краматорському напрямку протягом поточної доби ворог п'ять разів намагався прорвати оборону ЗСУ. Українські захисники чотири атаки відбили, триває бій в районі населеного пункту Кліщіївка.

"Противник не відмовляється від намірів захоплення міста Часів Яр, незважаючи на втрати в живій силі та військовій техніці. Другу добу поспіль, в напрямку населеного пункту Новий противник широко застосовує бронетехніку. Так, минулої доби російські підрозділи двома танками та 21 бойовою машиною піхоти намагалися вклинитися в наш бойовий порядок, але зазнали втрат та відступили. За поточну добу ворог тут уже задіяв танк, дві БМП та два бронеавтомобілі "Тигр". В ході бою нашими військами було знищено танк та дві БМП, противник знову відступив", - зазначили у Генштабі.

На Покровському напрямку тривають дві атаки росіян у районі населеного пункту Уманське. Ситуація там контрольована. Загальні втрати ворога на цьому напрямку минулої доби склали 210 російських окупантів та 23 одиниці озброєння і військової техніки.

На Курахівському напрямку ворог не припиняє спроб прорвати оборону українських військ. Тривають чотири бойові зіткнення на напрямках Славне – Парасковіївка, Славне – Новомихайлівка, Солодке – Водяне, Солодке – Костянтинівка. На цей час в ході боїв втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку противник здійснив одну безуспішну спробу витіснити підрозділи Сил оборони північно-західніше населеного пункту Вербове Запорізької області. Ситуація під контролем українських військ.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили одну атаку окупантів. Ще одне бойове зіткнення триває на напрямку Олешківські Піски - Кринки. Втрат українських позицій не допущено.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 18 травня склали 491 080 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1210 загарбників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу Росія також втратила 13 танків та 43 бойових броньованих машини.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбивають ворожі удари: Генштаб повідомив нові дані з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі