понеділок, 24 квітня 2023 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили близько 60 російських атак: нові дані Генштабу

ЗСУ відбили близько 60 російських атак: нові дані Генштабу
Українські військові відбивають атаки росіян на фронті. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 46 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 24 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Загарбники активно використовують авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подякував українським захисникам

"Внаслідок цього є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Зараз основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там минулої доби відбито близько 60 ворожих атак.

Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку. Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також, збито два ворожих розвідувальних БпЛА типу "Мерлін" та один ‒ "Орлан-10", а також вісім дронів-камікадзе типу "Ланцет".

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три станції радіоелектронної боротьби противника.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Підрозділами сил оборони України протягом попередньої доби було відбито понад 45 атак противника на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку. Про це ввечері 23 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили близько 60 російських атак: нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі