субота, 02 липня 2022 16:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний показав, як ЗСУ знищили "русский дух" на Зміїному

Залужний показав, як ЗСУ знищили "русский дух" на Зміїному
ЗСУ знищили російську техніку на Зміїному. Фото: Planet

Вчорашніми авіаударами росіяни намагалися знищити свою техніку, озброєння і майно на острові Зміїний.

Але так і не впоралися з поставленим завданням. Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ продовжують "зачистку" острова Зміїний від ворожих загарбників – ОК "Південь"

"Ми "допомогли" окупантам остаточно евакуювати залишки свого гарнізону з нашого острова. Більше там "русским духом" не пахне", – написав Залужний.

Російські окупанти з двох літаків вдарили фосфорними бомбами по острову Зміїному. Сталося це 1 липня, після того, як Збройні сили України вибили їх з острова. За словами Залужного, два літаки Су-30 повітряно-космічних сил ЗС РФ з аеродрому Більбек двічі вдарили фосфорними бомбами по Зміїному, де нібито "завершили виконання завдань".

У ніч на 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний, повідомив Залужний.

Російські окупанти захопили Зміїний 24 лютого, в день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян "нах*й". Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на острові Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.

Зараз ви читаєте новину «Залужний показав, як ЗСУ знищили "русский дух" на Зміїному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі