середа, 21 липня 2021 08:32

Захопив судно в Індійському океані: українця вперше затримали за піратство

Захопив судно в Індійському океані: українця вперше затримали за піратство
В Україні вперше розкрили злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Фото: gp.gov.ua

Озброєний українець захопив судно в Індійському океані та чотири дні утримував команду в заручниках.

Представники судноплавної компанії погодилися видати чоловікові $6 тис. в обмін на здачу ним зброї та розблокування роботи корабля. Про підозру за фактом піратства в Україні повідомили вперше, передає Офіс генпрокурора. Правоохоронці провели обшуки вдома у підозрюваного, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

"У липні 2020-го громадянин України зі зброєю прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів у західній частині Індійського океану. Повідомив капітана, що захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра. Вимагав грошей. Для підтвердження реальності своїх намірів, вистрілив у стелю капітанського містка та під погрозою застосування вогнепальної зброї повторив вимоги. Капітан судна віддав наказ старшому механіку перевести машину у режим маневрування. Вимоги передали менеджерам компанії судновласника", - зазначає генпрокуратура.

Підозрюваний був співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги в піратонебезпечних районах судноплавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пірати захопили українське судно

На початку червня в Україну повернувся капітан судна Avant Garde Геннадій Гаврилов, якого утримували на Шрі-Ланці з 2016 року. Avant Garde перебувало в управлінні шрі-ланкійської компанії та було залучене до запобігання нападам піратів. У жовтні 2015-го Гаврилова затримали на Шрі-Ланці, а через кілька місяців арештували за підозрою в нелегальному ввезенні зброї.

Зараз ви читаєте новину «Захопив судно в Індійському океані: українця вперше затримали за піратство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі