субота, 04 листопада 2023 17:24

"Ви вже європейці": Урсула фон дер Ляєн заявила про чудовий прогрес України на шляху до ЄС

"Ви вже європейці": Урсула фон дер Ляєн заявила про чудовий прогрес України на шляху до ЄС
Україна домоглася "чудового" прогресу на шляху до членства в Євросоюзі, заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: president.gov.ua

Україна домоглася "чудового" прогресу на шляху до членства в Євросоюзі.

Наступного тижня ЄС це підтвердить, коли Комісія представить свій звіт про розширення. Про це сказала в суботу на пресконференції в Києві після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона запевнила, що Україна зможе розпочати процес вступу до Євросоюзу вже в цьому році.

"Вам не треба вчитися бути європейцями, ви вже європейці. Я маю сказати, що ви домоглися чудового прогресу. Ми наступного тижня це підтвердимо, коли Комісія представить свій звіт про розширення", - сказала президентка Єврокомісії.

За її словами, в ЄС "вражені реформами, які Україна здійснює в розпал війни".

"Ми не повинні забувати, що ви ведете війну за власне існування. І водночас ви глибоко реформуєте свою країну. І ви реформуєте систему правосуддя, боретеся з впливом олігархів, боретеся з відмиванням грошей", - зазначила вона.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що Україна наразі перебуває в процесі завершення великих реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну прибула президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн

"І якщо це станеться, я в цьому впевнена, що українська амбітна мета переходу на наступний етап процесу вступу буде досягнута", - заявила фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що "комісія працює над виділенням додаткових 50 мільярдів євро підтримки".

"Ми також розробляємо план України, спрямований на модернізацію, реформування та інвестиції в Україні. Тобто план реформ є ключем для доступу до 50 мільярдів євро. Досягнуто значного прогресу, і ми вже готові протягом наступних кількох тижнів перейти фінішну лінію", - зазначила президент ЄК.

Вона зазначила, що понад 65% сільськогосподарської продукції з України йде "шляхами солідарності".

"І ми вкладаємо кошти, посилюємо ці лінії, дороги, переходи, залізницю. 12 млн інвестицій було обіцяно торік, але ця сума має бути більшою", - сказала вона.

За словами президента Єврокомісії, "наші санкції мають глибокий вплив на російську економіку".

"Незабаром ми схвалимо 12-й пакет санкцій. Там будуть нові переліки тих, хто відповідає за військову торгівлю та окупацію України, а також тих, хто причетний до викрадення дітей, хто причетний до формування фейкових новин, обхідних імпортних та експортних заборон, і тих, хто порушує цінову стелю на нафту", - підкреслила вона.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про національні меншини.

Україна реалізувала ще один критерій для інтеграції до Європейського Союзу, заявив Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

Він наголосив, що Україна використовує кожен день, щоб додати змісту підготовці рішення про початок переговорів про вступ держави в Євросоюз.

Зараз ви читаєте новину «"Ви вже європейці": Урсула фон дер Ляєн заявила про чудовий прогрес України на шляху до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі