субота, 21 жовтня 2023 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська проводять операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області

Українські війська ведуть масштабніші, ніж досі, наземні операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Так, нині бійці ЗСУ ведуть бої у селі Кринки. Про це у новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На кадрах із геолокацією, опублікованих 19 жовтня, видно, що українські війська просунулися на північний схід Кринок, що за 27 км на схід від Херсона та за 2 км від річки Дніпро.

Автор: deepstatemap.live
  ЗСУ ведуть бої на лівобережжі Херсонщини
ЗСУ ведуть бої на лівобережжі Херсонщини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим

За даними російських джерел, українські сили закріплюються в районі села і продовжують зберігати свою присутність біля Антонівського та залізничного мостів через Дніпро.

Російські джерела також заявляли, що підрозділи ЗСУ тимчасово просунулися до дороги Козачі Табори - Кринки - Корсунка, перш ніж російські авіаудари відкинули українські війська до північної околиці населеного пункту.

Повідомлялося також про бої в районі Піщанівки, що за 14 км на схід від Херсона та за 4 км від Дніпра. Зокрема, 19 жовтня в Генштабі ЗСУ повідомили, що російська авіація завдала удару по Піщанівці, яка розташована на лівому березі. Аналітики ISW припускають, що на той момент українські сили ще були присутні в населеному пункті.

Перед тим українські морпіхи висадилися й просунулися на лівому березі Херсонщини. Вони прорвали оборону росіян, зайнявши позиції в селі Пойма та на північній околиці Піщанівки.

На окупованому березі Дніпра росіяни стурбовані можливістю масштабної української операції.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська проводять операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі