пʼятниця, 20 жовтня 2023 09:19

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим

Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим
Геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили зберігають присутність вздовж берегової лінії Дніпра та біля Антонівського залізничного мосту, незважаючи на контратаки росіян. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські дії на лівому березі Дніпра на Херсонщині стали значно масштабнішими, ніж раніше.

Поточні тактичні рейди ЗСУ видаються більш масштабними, а наявні геолокаційні кадри вказують на те, що українські сили зберігають присутність уздовж берегової лінії та біля Антонівського залізничного мосту, попри контратаки росіян, пише Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські джерела продовжують обговорювати масштабні українські наземні операції на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області. Українські сили, ймовірно, зберігають обмежену присутність у деяких районах східного берега поблизу берегової лінії річки Дніпро та Антонівського залізничного мосту", - сказано в звіті американських експертів.

Відомий російський військовий блогер, який ініціював російську дискусію про українські штурми на східному березі 18 жовтня, 19 жовтня заявив, що дві українські диверсійно-розвідувальні групи української морської піхотної бригади переправилися через річку Дніпро, розбили російські війська в цьому районі та завоювали плацдарм у селі Кринки (30 км на схід від Херсона та приблизно 2 км у глиб материка від берегової лінії Дніпра).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські морпіхи висадилися на лівобережжі Херсонщини

Військовий блогер стверджував, що російська піхота контратакувала та відтіснила ЗСУ до околиць села, але зазначив, що українські сили все ще контролюють деякі будинки в Кринках і чекають на підкріплення у цьому районі.

"Інший російський військовий блогер заявив, що українські війська в атаках на Кринки використали більше живої сили, ніж у попередніх атаках. Кілька російських джерел стверджували, що російським військам вдалося відкинути українських захисників з району Пойма-Піщанівка-Підстепне (15 км на схід від Херсона) до берега річки Дніпро та до позицій під Антонівським залізничним мостом. Вони стверджують, що українські сили там намагаються відпочити та перегрупуватися під постійними авіаційними та артилерійськими ударами РФ", - звітують аналітики.

Тим часом український Генштаб також визнав українські операції на східному березі і повідомив 19 жовтня, що російська авіація завдала ударів по Піщанівці, маючи на увазі, що українські сили діють у місті.

Російські джерела продовжують давати різні твердження щодо масштабу українських атак на східному березі.

Ворог водночас зазнає величезних втрат під Авдіївкою. Це підтверджують супутникові знімки, опубліковані ресурсом DeepState. Лише у Красногорівці окупанти під час спроби прориву втратили 60 одиниць техніки.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ на Херсонщині стає масштабнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі