пʼятниця, 20 жовтня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни знову прориваються під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб

Росіяни знову прориваються під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб
Українські війська відбивають атаки ворога на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники знову намагаються наступати в районі Авдіївки. Ворог несе там величезні втрати.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України. Ведуть також наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямку. Про це вранці 20 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 90 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 12 ракетних та 60 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний відвідав бійців на Авдіївському та Куп'янському напрямках: відео

Авіаційних ударів зазнали 20 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога опинилися близько 150 населених пунктів.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угрупування військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 30 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка, Іванівка Харківської області, а також 12 атак біля Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони не допустили втрат позицій в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку загарбники поновили наступальні дії, не полишають спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Так, минулої доби втрати ворога склали: вбитими та пораненими майже 900 окупантів, знищено та пошкоджено майже 50 танків та понад 100 одиниць броньованої техніки противника. Також, безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокалинового, Степового та Сєверного Донецької області", - повідомляє Генштаб.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районі Мар'їнки Донецької області. Тут Силами оборони відбито 16 атак противника.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки ворога в районах Золотої Ниви та Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські захисники не допустили втрат позицій в районі Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала удару по пункту управління, 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки. Ще чотирьох ударів завдано по зенітно-ракетних комплексах противника. Також українськими захисниками знищено чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, дві важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1А "Солнцепек" та 13 артилерійських засобів противника.

В Авдіївці Донецької області знову фіксують загострення. Окупанти намагаються захопити місто, сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Ворог шукає "шпаринки" в українській смузі оборони.

Російські джерела все частіше скаржаться на погані умови, в яких перебувають війська, що воюють під Авдіївкою.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни знову прориваються під Авдіївкою та зазнають великих втрат - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі