четвер, 19 жовтня 2023 11:33

Після невеликої паузи окупанти відновили масований наступ на Авдіївку

Після невеликої паузи окупанти відновили масований наступ на Авдіївку
Біля Авдіївки всю ніч тривали обстріли. Фото: eastnews.ua

В Авдіївці Донецької області знову фіксують загострення.

Окупанти намагаються захопити місто, сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Обстріли тривали всю ніч. Цілодобово ми чуємо з позицій стрілецькі бої. Гатять вони з всього, що є. Умовне "зниження" градусу напруги, яке декілька днів був на нашому напрямку, нажаль вчора ми спостерігали навпаки загострення, збільшилась кількість обстрілів по території громади, збільшилась кількість авіаракетних ударів по нашій та по сусідній Очеретинській громаді", - повідомив він.

Ворог шукає "шпаринки" в українській смузі оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку

"Ну і всі свої невдачі вони компенсують кількістю і масованістю артилерійських і авіаракетних ударів", - вказав Барабаш.

Були хаотичні "прильоти" по старій та центральній частинам Авдіївки.

"На ранок окупанти "завелись". Вже два масованих обстріли з ранку. Перший - у 6:05 до 6:45, другий з 7:00 по старій частині міста окупанти вдарили масовано - і ствольною артилерією, і "Градами", - повідомив голова міської адміністрації.

Інформація про постраждалих не надходила.

Російські джерела все частіше скаржаться на погані умови, в яких перебувають війська, що воюють під Авдіївкою.

Геолокаційні кадри за 17 жовтня показують, що ЗСУ здійснили обмежену контратаку на північ від траси E50 на південь від Авдіївки. Російський "воєнкор" стверджував, що українські сили покращили свої позиції біля Водяного та зайняли нові позиції в прилеглій лісовій зоні.

Зараз ви читаєте новину «Після невеликої паузи окупанти відновили масований наступ на Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі