середа, 18 жовтня 2023 12:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку

Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Російські окупанти влаштували на фронті на Донбасі наймасштабніший наступ на Авдіївку.

Такого не було з 2014 року, повідомив під час телемарафону 18 жовтня керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає Gazeta.ua. Водночас у місті зараз відносно тихо.

"Очікується нове загострення. Я точно можу сказати, що це наймасштабніший наступ, який був взагалі на Авдіївку за всі часи війни, починаючи з 2014 року. Але це ще не кінець тієї історії, яку вони почали 10 жовтня. Зменшення обертів ворога, яке спостерігається наразі, говорить про наступне: вони на даний момент видохлись, ситуацію сили опору на нашому напрямку дійсно стабілізували. Але це ще повториться, це ще не кінець", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розказали про ситуацію на фронті біля Авдіївки

За словами Барабаша, ситуація вже четверту добу поспіль на території громади "відверто тихіша". Ворог перегруповується, відтягує три ночі поспіль техніку, яку він може відтянути в більш глибші тили, щоб відремонтувати та поставити знову в стрій.

"Менше обстрілів, менше ракетних ударів, менше навіть штурмових дій по позиціях. Хоча на позиціях тихіше не стає, там тривають обстріли і стрілецькі бої цілодобово, тобто на позиціях дуже гаряче залишається", - констатував він, анонсуючи нове загострення.

Збройні сили України на фронті просунулися на північ від Кліщіївки в Донецькій області та досягли успіху в напрямку Мелітополя Запорізької області, зокрема на захід від Вербового. Водночас інтенсивність російських атак поблизу Авдіївки зменшилася, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається напруженною.

Російська армія 17 жовтня продовжила наступ на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри показують, що війська РФ нібито просунулися приблизно на 1,5 км на захід від Ягідного в напрямку Іванівки, що приблизно за 20 км на південний схід від Куп'янська.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі