неділя, 20 серпня 2023 08:22

Удар по військовому аеродрому в РФ: аналітики назвали кількість пошкоджених літаків

Удар по військовому аеродрому в РФ: аналітики назвали кількість пошкоджених літаків
На військовому аеродромі в Новгородській області РФ 19 серпня сталася пожежа. Фото: t.me/nvua_official

Внаслідок удару по російському військовому аеродрому в Новгородській області 19 серпня могли отримати пошкодження щонайменше два стратегічні літаки.

На летовищі базувалися надзвукові бомбардувальники Ту-22М3. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджують, що 19 серпня Україна завдала удару безпілотником по авіабазі "Сольці" в Новгородській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний вибух на вокзалі в Курську та безпілотник під Москвою: в РФ поскаржились на нову атаку

На геолокаційних знімках, опублікованих 19 серпня, видно дим, що здіймається над авіабазою.

Міноборони РФ та інші російські джерела стверджували, нібито було збито зі стрілецької зброї український безпілотник, а внаслідок пожежі було пошкоджено один літак.

Однак, російське інсайдерське джерело повідомило, що внаслідок пожежі було пошкоджено щонайменше два літаки. Джерела також стверджують, що непошкоджені літаки росіяни перекинули на авіабазу "Оленья" в Мурманській області.

У Росії 19 серпня невідомий безпілотник завдав удару по аеродрому "Сольци" в Новгородській області. Там знаходилися дальні надзвукові ракетоносці-бомбардувальники Ту-22М3. Повідомляли про щонайменше один пошкоджений літак.

Удари по РФ, зокрема по Москві, продовжуватимуться. Під прицілом всі об'єкти, які пов'язані із російською військовою агресією. Про це сказав представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов.

Зараз ви читаєте новину «Удар по військовому аеродрому в РФ: аналітики назвали кількість пошкоджених літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі