понеділок, 16 травня 2011 14:35

У єнакіївській шахті знайшли тіла двох шахтарів

У єнакіївській шахті знайшли тіла двох шахтарів

15 травня дістали на поверхню тіла двох гірників шахти "Ольховатська" ДП "Орджонікідзевугілля". Вона знаходиться в місті Єнакієве Донецької області.

Люди потрапили під обвал породи в п'ятницю.

Про це повідомила Марина Нікітіна, керівник прес-служби Донецького територіального управління Держгірпромнагляду.

"У 16 годин 55 хвилин 13 травня на глибині 546 метрів сталося обвалення породи, в результаті під завалом опинилися двоє забійників. Пошукові роботи тривали дві доби. Разом з рятувальниками шахтарів шукали їх товариші. Вчора о 18.35 шахтарів знайшли без ознак життя і підняли на поверхню", - розповіла Нікітіна.

Причину обвалення зараз з'ясовує комісія. 16 травня відбудуться похорони, а на наступний день члени комісії зустрінуться з родинами загиблих, щоб розглянути питання про можливу компенсацію.

Серед можливих причин аварії - порушення паспорта кріплення покрівлі. Загиблим забійниками було 36 і 39 років. Як відомо, шахта "Ольховатська" має крутоспадні стовбури і тому вугілля в ній видобувають звичайними відбійними молотками, як на початку минулого століття.

Зараз ви читаєте новину «У єнакіївській шахті знайшли тіла двох шахтарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі