четвер, 10 червня 2010 09:07

На шахті Скочинського знайшли тіла 2 загиблих гірників

На шахті Скочинського знайшли тіла 2 загиблих гірників

Напередодні виявили тіла трьох гірників з шахти ім.Скочинського ДП "Донецька енергетична компанія", які вважалися зниклими безвісти з моменту аварії. Шахтарів підняли на поверхню і опізнали сьогодні вночі.

"Перший, кого підняли вчора близько 20.00, був наш Славік, - розповіла Світлана Шевченко, подруга сім'ї загиблого шахтаря В'ячеслава Проскурова. - Славі було 36, сьогодні будуть похорони".

У прес-службі Територіального управління Держгірпромнагляду України повідомили, що о 3.58 підняли на поверхню гірника очисного вибою Перкова Р.Н. 1970 року народження. Потім о 5.05. підняли на поверхню та ідентифікували гірника Фесака Н. В. 1959 року народження.

Раніше повідомлялося про загибель 43-річного Владислава Ткаченка і 36-річного Сергія Шаталова.

Про попередні причини аварії прес-служба не готова повідомити. Члени комісії, яка проводить розслідування, досі не змогли побувати на місці трагедії. Проте управління вугільної промисловості Донецької облдержадміністрації у своїх прес-релізах заздалегідь кваліфікувало інцидент як нещасний випадок. Хоча прокуратура області вже порушила кримінальну справу за фактом аварії.

Родичі загиблого В'ячеслава Проскурова скаржаться на бездушність.

"Вражаюче дивне ставлення до родичів. Вони цілими днями сиділи на шахті, як у пустелі. І нічого не знали. Ніхто з начальства до них жодного разу не підійшов, ніхто не відзвітувався. Всі відомості про хід рятувальних робіт доходили до матері і дружини або від інших шахтарів, або з телевізійних новин", - обурилась Світлана Шевченко.

Як повідомлялось, на аварійній ділянці працювали 23 гірники. З них 18 самостійно вийшли на поверхню, 5 гірників опинилися під завалом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На шахті Скочинського знайшли тіла 2 загиблих гірників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі