середа, 10 серпня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Криму

У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Криму
9 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази "Саки" в Новофедорівці. Фото: t.me/Tsaplienko

У результаті удару по авіабазі "Саки" в тимчасово окупованому Криму уразили склад авіаційного озброєння.

Такий висновок можна зробити з вибухів. Відбулася серйозна детонація. Про це речник Повітряних сил України Юрій Ігнат розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Щодо вибуху, то уразили авіаційного озброєння. Тому, що була серйозна детонація – значить, склад таки уразили. Будь-який виведений з ладу аеродром – це добре. І якщо додатково там знищено з десяток літаків – це буде взагалі справжня невеличка перемога", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента заявили, що Київ непричетний до вибухів в Новофедорівці

Наголосив, що будь-який аеродром, що розташований на підльоті до України, є небезпечним. І з цього аеродрому щодня злітали літаки окупантів. Вони вже не долітають до Зміїного, але цілодобово патрулюють у Чорному морі.

На аеродромі в Новофедорівці розміщувалися російські літаки Су-30М, Су-24, Іл-76 й інші. Авіабазу "Саки" армія РФ використала для навчання корабельної авіації висадці на палубу корабля. Проте авіаносця росіяни не мають, нагадав Ігнат.

Єдиний російський авіаносець, флагман Військово-морського флоту РФ і Північного флоту "Адмірал Кузнєцов" "задимів уже всі моря своєю трубою".

9 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази "Саки" в Новофедорівці. У Росії заявили, що вибухнув авіаційний боєприпас і вогневого ураження нібито не було.

Міноборони України "не може встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму. Але посилено рекомендує їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де це не дозволено.

Високопоставлений український військовий чиновник повідомив The New York Times, що вибухи на російській авіабазі в тимчасово окупованому Криму – це атака українських сил. Під час неї використали обладнання українського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах ЗСУ сказали, що рвонуло в росіян у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі