вівторок, 09 серпня 2022 20:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Про вибухи в Криму написав The New York Times

Про вибухи в Криму написав The New York Times
Американське видання посилається на високопоставленого українського військового. Фото: Getty Images

Удар по аеродрому в Новофедорівці в тимчасово окупованому росіянами Криму 9 серпня міг бути нанесений українською зброєю.

Високопоставлений український військовий, який ознайомлений із ситуацією, не став розголошувати тип зброї, повідомило американське видання The New York Times.

"Це була авіабаза, з якою регулярно вилітали літаки для ударів по наших військах", – сказав чиновник на умовах анонімності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пака морюшко", "Пращай пісочєк" – мережі про вибухи в Криму

Співрозмовник не став розкривати тип зброї, заявивши лише, що "було використано пристрій виключно українського виробництва".

Вибухи на аеродромі біля селища Новофедорівка в окупованому Криму пролунали сьогодні біля 16:00. Після чого над летовищем здійнявся густий чорний дим.

На летовищі базувалися російські літаки, які зазвичай атакують ракетами південь України. За даними "Радіо Свобода" там перебував 43-й винищувальний авіаційний полк ПКС Росії, до складу його входять літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24 М.

Міністерство оборони України заявило, що не може встановити причину займання на території аеродрому "Саки" біля Новофедорівки. Однак нагадало про правила пожежної безпеки і заборону куріння у невстановлених місцях.

Тим часом радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що вибухи у Новофедорівці стали тільки початком.

Зараз ви читаєте новину «Про вибухи в Криму написав The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі