субота, 15 червня 2024 09:21

Росія змінила тактику застосування КАБів - військовий

Росія змінила тактику застосування КАБів - військовий
Росія почала застосовувати більше КАБів на Харківщині. Фото: glavcom.ua

Російські окупанти дещо зменшили інтенсивність використання керованих авіабомб на Покровському напрямку фронту.

Водночас, більше КАБів загарбники застосовують на Харківщині. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів інструктор 1-го батальйону 47-ї бригади Маґура з позивним "Азимут" Олег Чаус.

"Якщо раніше, коли була Авдіївська кампанія ворога, КАБів могло бути 30, 40, 50, 60 за добу, на сьогодні вони можуть давати 10−15 КАБів або максимум 20 протягом всього дня. Це набагато менше, ніж було раніше. І наші хлопці на позиціях це відчувають", - сказав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли село на Харківщині: двоє людей постраждало

Однак, за його словами, російські КАБи стали більш керованими.

"Вони можуть робити певний маневр в повітрі і завертати на позиції наших хлопців. Вони можуть пролетіти посадку, розвернутися і попасти прямо в посадку", - розповів Чаус.

Зменшення кількості КАБів на покровському напрямку пов'язане зі спробою наступу РФ у Харківській області.

"Коли у нас була максимальна кількість КАБів, там їх було менше. І зараз вони перейшли більшою кількістю бомбардувань в той бік, а в нас залишилося менше. Ми усвідомлюємо, що в них немає такої кількості професійних пілотів і такої кількості літаків, які би могли одночасно, у тому самому темпі і ритмі тримати бомбардування нашої території і бомбардування території Харківської області. Тому нам здається, що просто більшість пілотів, більша частина бомбардувальників і винищувачів перейшли на Вовчанськ, а у нас залишилася певна кількість, яка мала якесь завдання кожного дня, і вона це виконує", - зазначив Чаус.

Вночі проти 14 червня ворог завдав авіаударів по прифронтових населених пунктах Харківщини. Сталися руйнації та пожежі у житловому секторі сіл Куп'янськ-Вузловий та Глушківка Куп'янського району.

У ДСНС показали наслідки російських ударів.

Зараз ви читаєте новину «Росія змінила тактику застосування КАБів - військовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі