вівторок, 11 червня 2024 19:23

В Одесі біля ТЦК побилися медики і військові

В Одесі біля ТЦК побилися медики і військові
Сутичка сталася у вівторок біля ТЦК. Фото: suspilne.media

В Одесі стався конфлікт між людьми у військовій формі і лікарями швидкої допомоги біля Київського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Медики влаштували акцію протесту біля ТЦК. Про це повідомили "Суспільне".

"Бригаду швидкої викликали на адресу, зашли в ТЦК, їх закрили і чотири години не випускали", - каже працівник "швидкої" на відео.

Прокуратура почала розслідування за статтею "хуліганство", повідомила поліція.

Інцидент стався близько 13:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку доби відбулося 69 боєзіткнень. Ворог атакує на шести напрямках - Генштаб

В Одеському обласному ТЦК та СП прокоментували відео. Особи відмовилися показати документи про належність до системи охорони здоров'я, повідомили.

11 червня мобільна група оповіщення, до складу якої входили представники ТЦК і поліції, проводила перевірку облікових документів у громадян.

Один з чоловіків відмовився надати документи, що посвідчують особу і військово-облікові документи. У зв'язку з цим, представники поліції, разом з військовослужбовцями Київського РТЦК та СП міста Одеса, здійснили адміністративне затримання цієї особи і доставили до ТЦК для оновлення облікових даних, як того вимагає закон.

Через годину після цього, до ТЦК приїхала група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої медичної допомоги.

"Вони стверджували, що прибули на виклик раніше доставленого до РТЦК та СП громадянина, і наполягали на його госпіталізації. Ці особи посилалися на діагноз, який раніше не був підтверджений лікарями військово-лікарської комісії", - повідомляють.

Проте, на запит представників ТЦК, надати документи, які б підтвердили їх приналежність до системи охорони здоров'я, вони відмовилися.

"Через це, у військовослужбовців Київського РТЦК та СП, виникла підозра, що прибулі особи намагаються допомогти громадянину уникнути військової служби, на яку він був визнаний придатним за висновком військово-лікарської комісії", - сказали.

Представники ТЦК викликали представників поліції на місце інциденту.

Правоохоронцям, які прибули, також не було надано документів, що підтверджують приналежність цих осіб до системи охорони здоров'я. Тому осіб затримали для надання пояснень.

Після цього затримані особи зателефонували на лінію 103 і повідомили про нібито "силове утримання представників екстреної служби" посадовими особами ТЦК.

"Ця інформація була швидко поширена сумнівними телеграм-каналами", - повідомляють.

На місце події, окрім представників бригад "швидкої", прибули також невідомі цивільні особи, які спровокували бійку. У результаті інциденту травми отримали як військовослужбовець Київського РТЦК та СП, так і представники екстреної служби.

Наразі правоохоронні органи проводять слідчі дії для встановлення усіх обставин події.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі біля ТЦК побилися медики і військові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі