вівторок, 11 червня 2024 16:50

Спецтема: Війна Росії проти України

З початку доби відбулося 69 боєзіткнень. Ворог атакує на шести напрямках - Генштаб

З початку доби відбулося 69 боєзіткнень. Ворог атакує на шести напрямках - Генштаб
Сили оборони України виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Від початку доби на фронті відбулося 69 бойових зіткнень.

Найбільша активність російських окупаційних військ - на Покровському і Куп'янському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Наші війська контролюють ситуацію та виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - повідомляє Генштаб.

На Куп'янському напрямку кількість ворожих атак збільшилась до чотирьох. Із них дві, у районах Піщаного і Берестового, тривають.

На Лиманському напрямку наші підрозділи стримують спроби російських окупантів просунутись вперед. Бої точаться біля Греківки і в районі Тернів. Загальна кількість штурмових дій ворога на цьому напрямку сьогодні - 14.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на одному з напрямків знищили три російських танки і "мінуснули" понад пів сотні росіян

На Сіверському напрямку ворог застосовує авіацію. Район Білогорівки росіяни бомбардували шістьма керованими авіаційними бомбами, по Роздолівці вдарили некерованими авіаракетами.

На Краматорському напрямку наші захисники відбивають атаки ворога. Тривають три боєзіткнення у районах Часового Яру і Кліщіївки. Загальна кількість ворожих штурмів на напрямку зросла до дев'яти.

На Покровському напрямку активність ворога - у районах Новоолександрівки, Сокола, Новоселівки Першої і Калинового. З початку доби було 18 різних атакувальних дій окупантів на цьому напрямку.

Вдень ворог почав активніше діяти на Оріхівському напрямку - завдав трьох авіаударів по районах сіл П'ятихатки і Лобкове і неподалік селища Велика Новосілка.

"Приєднуйтеся до Сил оборони. Переможемо. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб Збройних сил України.

За 838 днів втрати російських окупаційних військ в Україні становили 520 870 осіб. Сили оборони України знищили 15 176 броньовані машини, 7902 танка, 359 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен окупантів.

Вчора на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «З початку доби відбулося 69 боєзіткнень. Ворог атакує на шести напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі