вівторок, 25 червня 2024 21:15

Світовий лідер морських перевезень не зайшов в український порт через дії митників - ЗМІ

Світовий лідер морських перевезень не зайшов в український порт через дії митників - ЗМІ
MSC - швейцарська приватна судноплавна компанія зі штаб-квартирою у Женеві. Фото: Facebook.com/MSCCargo

Світовий лідер контейнерних перевезень, швейцарська компанія MSC скасувала перший судозахід до порту Одеси від початку російського повномасштабного вторгнення.

Про це з посиланням на Асоціацію міжнародних експедиторів України повідомила "Економічна правда".

"Причиною стали безпідставні перевірки вантажів та затягування митного оформлення експортних контейнерів з сільгосппродукцією на невизначений період. Через що вантаж блокується на невизначений строк, та здорожчується через додаткові витрати зі зберігання та демередж, які можуть досягати $2-3 тис", - повідомила асоціація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подорожчав, що з іншими валютами

Також повідомляється, що така діяльність роботи митниці ставить під загрозу запуск регулярного контейнерного сервісу до українських портів.

"Нагадаємо, що MSC планує зʼєднати фідерним сполученням Одесу та один з найбільших турецьких середземноморських хабів - порт Текірдаг", - пишуть.

Торік Кабінет міністрів звільнив голову Державної митної служби Вячеслава Демченка і двох його заступників.

Перед цим СБУ викрила корупційні схеми на Київській, Львівській і Чернівецькій митницях. Щодня організатори схеми одержували сотні тисяч гривень.

Також викрили масштабну схему поборів на Одеській митниці. Хабарі ховали під плінтусами, у комп'ютерній техніці, обігрівачах, макулатурі, туалеті.

Зараз ви читаєте новину «Світовий лідер морських перевезень не зайшов в український порт через дії митників - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі