четвер, 27 червня 2024 17:18

В Україні стрімко дешевшає морква нового врожаю: які ціни на ринку

В Україні стрімко дешевшає морква нового врожаю: які ціни на ринку
В Україні стрімко дешевшає морква нового врожаю. Фото: EastFruit

На українському ринку продовжує знижуватись ціна на моркву нового врожаю.

Враховуючи збільшення пропозиції цих коренеплодів на ринку, виробники змушені знижувати ціни в цьому сегменті практично щодня. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Так, на сьогоднішній день фермери відвантажують моркву врожаю 2024 року за ціною 28-35 грн/кг ($0,69-0,86/кг), що в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярні ягоди цього року дешевші

Основною причиною зниження цін на ці коренеплоди експерти проекту називають сезонне збільшення пропозиції ранньої моркви на тлі досить стриманого попиту в даному сегменті.

Аналітики додають, що на даний момент ціна на моркву врожаю 2024 року на українському ринку вже в середньому на 48% нижча, ніж наприкінці червня минулого року.

Водночас фермери відзначають, що зі зростанням пропозиції моркви на ринку попит на неї скорочуватиметься і далі, що змушує фермерів вже зараз замислюватися про подальше зниження цін у даному сегменті.

В Україні на ринку з'явилися перші партії лохини відкритого ґрунту місцевого виробництва.

Сезон розпочався в середньому на тиждень раніше, ніж минулого року, при цьому ціни на цю ягоду також дещо вищі, ніж на початку минулого сезону. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

На сьогоднішній день пропозиція лохини місцевого виробництва на ринку дуже обмежена. Водночас попит на цю ягоду оцінюється на досить високому рівні.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко дешевшає морква нового врожаю: які ціни на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі