пʼятниця, 23 червня 2023 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У лавах ЗСУ зловили російського "крота"
5

Військова контррозвідка Служби безпеки у Житомирській області затримала ще одного "крота" в лавах Збройних сил України, який шпигував за українськими бойовими літаками і бронемашинами MaxxPro.

Зловмисник збирав для ФСБ розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їхнє використання бойовою авіацією ЗСУ, повідомила 23 червня пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

"Зрадник передавав агресору локації складів із боєприпасами і паливно-мастильними матеріалами Сил оборони. Крім того, за вказівкою російської спецслужби їхній агент намагався виявити місця базування і переміщення іноземних бронетранспортерів MaxxPro. Ворожого поплічника затримали під час збору розвідінформації про українські військові об'єкти", – ідеться у повідомленні.

Затриманим виявився місцевий житель, який мобілізувався до лав ЗСУ і проходив службу в одному з гарнізонів на півночі України. Цьогоріч на початку травня чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спакували зрадника, що "полював" на Bradley і наводив ракети РФ на заводи

СБУ затримала ще одного «крота» в ЗСУ
Фото: СБУ
СБУ затримала ще одного «крота» в ЗСУ
СБУ затримала ще одного «крота» в ЗСУ
СБУ затримала ще одного «крота» в ЗСУ
СБУ затримала ще одного «крота» в ЗСУ

Для виконання завдань російської спецслужби їхній агент об'їжджав різні райони і приховано спостерігав за військовими об'єктами, а також намагався "в темну" використовувати своїх знайомих. Для комунікації з ФСБ використовував месенджер.

Під час обшуків у фігуранта виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Йому повідомили про підозру. Зловмисник перебуває під вартою.

Військова контррозвідка та слідчі Служби безпеки України викрили 1 червня російського "крота" у лавах Збройних сил України. Зрадник збирав інформацію про західне озброєння та "полював" на протиповітряну оборону у прифронтових районах.

Служба безпеки України викрила на Сумщині ще одну ворожу інформаторку, яка "зливала" ФСБ дані про оборону північних рубежів України.

Фігуранткою виявилась мешканка прикордонного міста Глухів. Зловмисниці загрожує до вісьми років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У лавах ЗСУ зловили російського "крота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі