понеділок, 06 червня 2022 18:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Супутник "засік" дії російських окупантів на Харківщині
2

Роботи окупантів неподалік від переправи.
Російські окупанти будують понтонну переправу через річку Оскіл.

Російські окупанти будують понтонну переправу через річку біля селища Куп'янськ-Вузловий у Харківській області.

Про це повідомили "Схеми".

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що росіяни намагається відновити транспортну інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях в області.

3 червня супутник Planet Labs зафіксував будівництво російськими військовими понтонно-залізничної переправи через річку Оскіл на південь від Куп'янська-Вузлового.

На знімку видно, що будівництво переправи ще не закінчено, роботи ведуться з обох берегів.

Окупанти також почали прокладати дорогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоб відбивати Росію" - Джонсон повідомив про подарунки Україні

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що в цьому регіоні російська армія "посилено відновлює транспортну інфраструктуру і наводить понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях".

Цей напрямок веде до регіональної траси Р-79, що йде від російського кордону у бік тимчасово захопленого міста Ізюма. У цьому районі, відповідно до даних Генштабу, тривають запеклі бої.

Військовий експерт і координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець повідомляв про переміщення у Куп'янськ-Вузловий групи повітряно-десантних військ.

"Здійснюється перекидання через залізничну станцію Куп'янськ-Вузлової свіжої батальйонно-тактичної групи повітряно-десантних військ (до 52-х одиниць ОВТ - 10 танків, 20 БМД, 5 САУ, 15 одиниць автомобільного та спеціального транспорту, 2 СОУ ЗРК "Бук-М1"), - писав 1 червня.

Куп'янськ-Вузловий - тимчасово захоплене росіянами. Саме місто Куп'янськ російські військові захопили у перші дні повномасштабного вторгнення.

27 лютого міський голова Геннадій Мацегора здав місто окупантам. СБУ повідомила йому про підозру і відкрила щодо нього кримінальне провадження. Меру інкримінують державну зраду і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Мацегора втік до РФ.

Зараз ви читаєте новину «Супутник "засік" дії російських окупантів на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі