пʼятниця, 15 квітня 2022 17:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Куп'янська на Харківщині втік до РФ

Мер Куп'янська на Харківщині втік до РФ
Мацегорі оголосили підозру у державній зраді.

Міський голова Куп'янська, що у Харківській області, Геннадій Мацегора після здачі міста російським окупантам втік у Російську Федерацію.

Про це сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Якщо говорити про Куп'янськ, очільник цього міста був першим зрадником. Йому повідомили про підозру.

За нашою інформацією, він уже зі своєю сім'єю виїхав на територію РФ. Власне, як і мер міста Балаклія - там така ж історія була: він публічно заявив, що підтримує окупантів", - розповів Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук ховався у будинку, де зареєстрований обвинувачений у корупції по справі НАБУ/САП

У місті Вовчанську російські окупанти намагалися створити видимість підтримки з боку населення, також розповів голова адміністрації.

"Вони намагалися піднімати російський прапор, створювати псевдоісторії щодо підтримки російського вторгнення. Однак їм це не вдалося.

Ми комунікуємо з тими населеними пунктами, які ближче до кордону - повірте, там Росію не підтримують, попри те що там переважно російськомовне населення. І зараз вони категорично налаштовані проти РФ", - сказав Синєгубов.

А у захоплене селище Липці під Харковом російські окупанти привезли свого "керівника", місцеву людину, яка протягом останніх двох років проживала в РФ.

"Окупанти намагалися там встановити якийсь свій порядок, однак ніяких кроків щодо підтримки "русского мира" тощо, за нашою інформацією, вони не робили.

Їм, власне кажучи, цей населений пункт потрібен виключно як місце дислокації для атаки на місто Харків", - розповів голова ОВА.

На четвертий день повномасштабної агресії РФ, 27 лютого Мацегора заявив, що Куп'янськ передали під контроль російським окупантам.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що мер запропонував окупантам надати підтримку і матеріальне забезпечення.

28 лютого ЗМІ писали про затримання Мацегори, СБУ оголосила йому підозру у державній зраді.

Зараз ви читаєте новину «Мер Куп'янська на Харківщині втік до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі