четвер, 14 квітня 2022 00:54

Медведчук ховався у будинку, де зареєстрований обвинувачений у корупції по справі НАБУ/САП

Медведчук ховався у будинку, де зареєстрований обвинувачений у корупції по справі НАБУ/САП
У будинку в Києві, де був Медведчук перед затриманням. прописаний обвинувачений у корупції. Фото: "Схеми: корупція в деталях".

Перед затриманням нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук переховувався у Києві. Його охоронець назвав адресу Яслинська, 11в. Там прописаний фігурант розслідування НАБУ/САП Вадим Шленчак.

Про це повідомила програма журналістських розслідувань "Схеми: корупція в деталях".

"Як встановили "Схеми", за цією адресою з 2019-го прописаний Шленчак, який за часів президентства Януковича був заступником голови держкомпанії "Укргазвидобування" і продовжував там працювати після Революції Гідності", - йдеться у розслідуванні.

Він вже отримав обвинувальний акт. Зараз Справа знаходиться на етапі судового розгляду у Вищому антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Медведчука з Москви обізвалася до Зеленського й Ердогана

"Як встановили детективи НАБУ, Шленчак разом із іншими обвинуваченими у цій справі сприяв екснардепу і бізнесмену Олександру Онищенку в організації корупційної схеми з розкрадання коштів ПАТ "Укргазвидобування"", - зазначають журналісти.

Це завдало державі близько 3 млрд грн. збитків.

Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ.

Зеленський запропонував обміняти Медведчука на українців, які перебувають у російському полоні. У відповідь у Кремлі заявили, що Медведчук не є громадянином РФ.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що ФСБ планувала вивезти нардепа до Придністров'я, а згодом - до Москви. Для реалізації свого плану російські спецслужби залучили лідерів злочинного світу України й корумпованих правоохоронців.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук ховався у будинку, де зареєстрований обвинувачений у корупції по справі НАБУ/САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі