неділя, 10 вересня 2023 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Що буде із контрнаступом взимку ‒ Буданов розповів

Що буде із контрнаступом взимку ‒ Буданов розповів
Навіть взимку контрнаступ ЗСУ триватиме. Фото: mil.in.ua

Із настанням холодної погоди контрнаступ Збройних сил України триватиме.

Українські війська наступатимуть навіть, якщо пересуватися стане важче, заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов. Його цитує Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про найзапекліші бої на фронті

"Бойові дії так чи інакше триватимуть. У холоді, вогкості та бруді боротися складніше. Бойові дії будуть продовжені. Контрнаступ триватиме", ‒ наголосив Буданов.

Нині, за його словами, контрнаступ відбувається на кількох напрямках. Буданов визнав, що просування йде повільніше, ніж він хотів, ситуація складна.

На думку керівника ГУР, серед ключових факторів, що гальмують контрнаступ ЗСУ – дуже щільна концентрація російських мін, а також велика кількість компактних ворожих дронів-камікадзе.

Швидкість контрнаступу України перевищує швидкість ухвалення санкцій проти Росії. Президент Володимир Зеленський сказав про це на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

8 вересня українські війська взяли під контроль більш ніж половину села Кліщіївка Донецької області. Воно розташоване на південь від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Що буде із контрнаступом взимку ‒ Буданов розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі