пʼятниця, 08 вересня 2023 19:06

Зеленський прокоментував швидкість контрнаступу

Зеленський прокоментував швидкість контрнаступу
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні потрібна авіація. Фото: ОП

Швидкість контрнаступу України перевищує швидкість ухвалення санкцій проти Росії.

Президент Володимир Зеленський сказав про це на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає NV.

"Наші кроки швидші, ніж нові санкційні пакети. Ми йдемо вперед, ми дійдемо до кінця, але не до кінця нашої держави, а до кінця життя нашого сусіда на нашій території. На своїй території, той сусід нехай робить, що він хоче, але не втручаючись у наш моральний простір, у нашу незалежність і в наші домівки. І ми обов'язково це зробимо, тому що ми в цьому впевнені", – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг оцінив контрнаступ Сил оборони

Зеленський додав, що на фронті є конкретний вплив конкретної зброї. Чим вона більш потужна і далекобійна, тим швидше йде контрнаступ.

"Якщо в небі нас немає, а є Росія, все дуже просто – вони зупиняють нас із неба, зупиняють наш контрнаступ", – підсумував він.

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував швидкість контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі