четвер, 31 серпня 2023 06:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберг оцінив контрнаступ Сил оборони

Столтенберг оцінив контрнаступ Сил оборони
Українські військові під час контрнаступальних дій успішно відтісняють російських окупантів, поступово вибиваючи противника з його позицій. Фото: eastnews.ua

Під час контрнаступу Збройні сили України успішно відбивають атаки російських окупантів, поетапно відтісняючи їх із займаних позицій та прориваючись через укріплені лінії оборони, які застосовують росіяни.

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, оцінюючи контрнаступ Сил оборони, сказав, що українці перевершують очікування, передає CNN. Він дав позитивну оцінку діям ЗСУ, та у цьому контексті наголосив на важливості підтримки України країнами НАТО, партнерами та союзниками.

"Українці поступово завойовують позиції, а це означає, що вони відтісняють росіян, і можуть прорватися через деякі з їхніх добре укріплених територій, зокрема завдяки мінним полям", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили про бої та просування

Столтенберг також звернув увагу на важкі бої на фронті:

"Ми побачили, що українці знову перевершили очікування, і ми повинні пам'ятати, що все почалося торік з повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Українці на своєму нелегкому шляху до перемоги домагаються успіхів. Ті лише набирають обертів".

Генсек НАТО водночас не погодився з критичними оцінками деяких західних військових та експертів щодо повільних темпів просування Сил оборони.

"Між союзниками з НАТО та з українською стороною йде постійний діалог. На початку війни експерти вважали, що Україна протримається лише кілька днів чи тижнів. Але українці звільнили північ – Київ, схід – Харківську область, територію на півдні – Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів", – наголосив Столтенберг.

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг оцінив контрнаступ Сил оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі