вівторок, 29 серпня 2023 06:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни не зможуть відновити наступ на фронті – аналітики США

Росіяни не зможуть відновити наступ на фронті – аналітики США
Через брак піхоти Росія не зможе відновити масштабні наступальні операції. Фото: eastnews.ua

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України.

Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолоковані кадри, опубліковані 27 серпня, показують, що командування РФ перекинуло підрозділи 76-ї російської гвардійської десантно-штурмової дивізії для посилення російських позицій біля Роботиного на заході Запорізької області та поблизу Бахмута. Імовірно, їх перемістили з району Кремінної", – пишуть аналітики.

Експерти ISW вже зазначали, що російські війська раніше передислокували 7-му гвардійську гірничострілецьку дивізію ПДВ з Херсонської області для підтримки російської оборони в Запорізькій області, а також перекинули інші сили ПДВ з Луганської області для захисту від контрнаступів українських військ на флангах Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Таврійському напрямку росіяни за добу втратили 300 військових і 25 одиниць техніки

Практично всі підрозділи російських десантно-штурмових дивізій (ДШД) розміщені в областях, де українські війська проводять контрнаступальні операції. І ця латеральна передислокація знову ж таки свідчить про те, що окупанти можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критично важливих секторів на лінії фронту.

Командування ворога послідовно покладалося на формування ПДВ як наступальних, але вони деградували через високий оперативний темп. Деградація цих сил, ймовірно, послабить здатність армії РФ проводити складні оборонні операції. А це майже напевно підірве будь-які наміри росіян відновити масштабний наступ.

Російські війська зараз перебувають в обороні, у той час як Україна веде контрнаступ. Окупанти перебувають у досить складному становищі, тому що вони зазнали величезних втрат, заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не зможуть відновити наступ на фронті – аналітики США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі