пʼятниця, 18 серпня 2023 17:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США вказав на низку проблем, із якими стикається армія РФ в Україні

Генерал США вказав на низку проблем, із якими стикається армія РФ в Україні
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі вказав на низку проблем, із якими стикається російська армія під час агресії проти України. Фото: Getty Images

Російські війська зараз перебувають в обороні, у той час як Україна веде контрнаступ.

Окупанти перебувають у досить складному становищі, тому що вони зазнали величезних втрат. Про це в інтерв'ю The Washington Post заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

"Росіяни у досить складному становищі, тому що вони зазнали величезних втрат. Моральний стан у них не дуже добрий. Їхнє керівництво є сумнівним і неоднозначним, залежно від типу підрозділу. На стратегічному рівні керівництва очевидно існують великі непорозуміння. Логістика також не у доброму стані", – сказав Міллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прорив ЗСУ біля Роботиного: в ISW прогнозують стрімкий наступ

Водночас він зауважив, що російські війська зараз перебувають в обороні, у той час як Україна веде контрнаступ.

"Я казав кілька місяців тому, що цей наступ буде довгим, кривавим, повільним. І він саме такий: довгий, кривавий і повільний, і це дуже, дуже важкий бій", – наголосив він.

Міллі наголосив, що для України це екзистенційна боротьба.

"Водночас для решти світу розв'язана Путіним війна означає фронтальний наступ на правила міжнародного порядку, які існують уже десять років після закінчення Другої світової війни", – додав генерал.

Матеріал The Washington Post, у якому журналісти, посилаючись на дані розвідки США, пишуть, що ЗСУ не зможуть цьогоріч звільнити Мелітополь і досягти головної цілі контрнаступу – зруйнувати сухопутний коридор до Криму, є "новим вкидом" від творців "росіяни візьмуть Київ за 72−96 годин".

Про це заявив радник міністра оборони України Олексій Копитько. Він наголосив, що сприймати анонімні посилання на "розвідку", "джерела" у ЗМІ, "які неодноразово помічені у спробах чинити нездоровий тиск, категорично не варто".

Зараз ви читаєте новину «Генерал США вказав на низку проблем, із якими стикається армія РФ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі