пʼятниця, 18 серпня 2023 16:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони відреагували на статтю WP про те, що ЗСУ не досягнуть головної мети контрнаступу

У Міноборони відреагували на статтю WP про те, що ЗСУ не досягнуть головної мети контрнаступу
ЗСУ можуть не досягти будь-яких завдань, якщо не матимуть зброї, пояснив радник міністра оборони України Олексій Копитько. Фото: Генштаб

Матеріал The Washington Post, у якому журналісти, посилаючись на дані розвідки США, пишуть, що ЗСУ не зможуть цьогоріч звільнити Мелітополь і досягти головної цілі контрнаступу – зруйнувати сухопутний коридор до Криму, є "новим вкидом" від творців "росіяни візьмуть Київ за 72−96 годин".

Про це заявив радник міністра оборони України Олексій Копитько. Він наголосив, що сприймати анонімні посилання на "розвідку", "джерела" у ЗМІ, "які неодноразово помічені у спробах чинити нездоровий тиск, категорично не варто".

Зокрема, у матеріалі сказано, що "ЗСУ зупиняться за кілька миль від Мелітополя", а адміністрація президента США Джо Байдена нібито "стурбована наступом ЗСУ під Бахмутом, який міг підірвати ефективність контрнаступу на півдні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка розкрила цілі РФ на окупованих територіях

"Особливо цікаві причини "незвільнення": активність у районі Бахмута, куди залучені сили української армії, прагнення командування знизити рівень втрат за рахунок тактики малих груп. Намагаюся уявити логіку цих письменників. Тобто українська армія повинна: відійти від Бахмута. Куди? Відразу за Дніпро? Або є розуміння, як без бою зупинити росіян у Бахмуті/Авдіївці/Мар'їнці тощо, щоб вони не лізли далі?" – відреагував радник міністра.

За словами Копитька, ЗСУ можуть не досягти будь-яких завдань, якщо не матимуть зброї.

"Усі ці вкиди схожі на перевернуту пірамідку, коли змінюється причина і наслідок: навіщо їм давати зброю, якщо вони не візьмуть Мелітополь – не даємо зброю – дивіться, вони не взяли Мелітополь – а ми про це й говорили – які ми далекоглядні молодці", – додав він.

Розвідка Сполучених Штатів Америки вважає, що контрнаступ України не досягне ключового південно-східного міста Мелітополя на Запоріжжі.

Така оцінка ґрунтується на тому, що росіяни добре підготувалися до оборони окупованих територій, пише видання The Washington Post із посиланням на власні джерела.

Україна цьогоріч не зможе виконати головну мету – розрізання сухопутного мосту Росії до Криму. Росія щільно замінувала підступи до окупованих територій та добре підготувалася до оборони. ЗСУ зможуть просунутись до Мелітополя, але саме місто звільнити не вийде, вважають американські аналітики, знайомі з прогнозами спецслужб США.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони відреагували на статтю WP про те, що ЗСУ не досягнуть головної мети контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі