середа, 30 серпня 2023 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили про бої та просування

Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили про бої та просування
На Мелітопольському напрямку ЗСУ ведуть наступальну операцію. Фото: eastnews.ua

35 бойових зіткнень відбулось протягом доби.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, пише Генштаб у зведенні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках були авіаційні удари ворога у районах Волфиного Сумської області та Потихонового Харківської області. З мінометів та артилерії обстріляли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку окупанти завдали авіаційного удару у районі Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали п'ять населених пунктів.

На Лиманському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії у районах Новоєгорівки та Білогорівки. Також у регіоні були удари по населених пунктах з авіації та артилерії.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Курдюмівки Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог завдав артилерійських та мінометних обстрілів по п'яти населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 артсистем і 14 танків – оновили втрати росіян за добу

На Мар'їнському напрямку сили оборони стримують наступ російських військ у районі Мар'їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали п'ять населених пункти.

На Шахтарському напрямку українські війська успішно відбили атаки окупантів у районі Старомайорського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Вугледара та Золотої Ниви Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали шість населених пунктів.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Малої Токмачки Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Вербового, Малої Токмачки, Роботиного Запорізької області. Понад 20 населених пунктів постраждали від артилерійських обстрілів противника.

На Херсонському напрямку від артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та чотири по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили один район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один пункт управління та одну станцію РЕБ противника.

Росія змушена кидати свої "елітні" військові підрозділи, зокрема частини повітряно-десантних військ, для захисту позицій від контрнаступу Збройних сил України. Ймовірність успішного відновлення широкомасштабних наступальних операцій російськими військами вкрай мала, враховуючи явний дефіцит піхоти.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: у Генштабі повідомили про бої та просування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі