пʼятниця, 08 вересня 2023 14:23

ЗСУ взяли під контроль більшу частину Кліщіївки біля Бахмута

ЗСУ взяли під контроль більшу частину Кліщіївки біля Бахмута
Окупанти змушені відступати з Кліщіївки. Фото: Google

8 вересня українські війська взяли під контроль більш ніж половину села Кліщіївка Донецької області.

Воно розташоване на південь від Бахмута, сказав заступник командира третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін в ефірі "Радіо Свобода".

По всій лінії населених пунктів Кліщіївка, Андріївка та Курдюмівка росіяни щодня мають втрати в особовому складі та змушені відступати. Вони намагаються закріпитися на нових позиціях. Три села за останні місяці перетворились на руїни.

"Залишилася невелика кількість, там, мабуть, півтори вулиці, які ще частково намагається контролювати ворог, але йому це дуже погано вдається. На цьому напрямку ми створили такі умови для російських сил, що за останній час вони не мають змоги користуватися своєю технікою", – вказав Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог змушений відходити: в ЗСУ повідомили про успіхи на Кліщіївському напрямку

ЗСУ знищили майже всі танки, бойові машини піхоти та бойові машини десанту окупантів. Техніку, що залишається, вони не виганяють чи використовують лише як "таксі" або як логістичні засоби вночі.

Серйозною проблемою для захисників під Бахмутом є атаки з повітря. Росіяни використовують безпілотники, авіацію, керовані авіабомби та системи радіоелектронної боротьби.

"Проте коли піхота стикається у ближньому бою, російські сили цього бою не витримують і вимушені відступати", – підсумував заступник командира.

Більша частина танків та іншої військової техніки, яка була передана Україні західними країнами на початку цього року для контрнаступу, залишається неушкодженою.

Водночас ЗСУ домагаються поступового, але методичного прогресу на окремих ділянках південного і східного фронтів. Про це повідомляє Guardian з посиланням на неназваного західного чиновника.

Водночас він визнав, що контрнаступ просувається "повільніше, ніж очікувалося кілька місяців тому".

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ взяли під контроль більшу частину Кліщіївки біля Бахмута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі