середа, 06 вересня 2023 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог змушений відходити: в ЗСУ повідомили про успіхи на Кліщіївському напрямку

Ворог змушений відходити: в ЗСУ повідомили про успіхи на Кліщіївському напрямку
Збройні сили України мають успіх на південному фланзі поблизу Бахмута. Фото: Генштаб

Збройні сили України мають успіх на південному фланзі поблизу Бахмута на Донеччині.

Ворог зазнає втрат у живій силі та техніці, з боями продовжує відходити. Про це в ефірі "Еспресо" повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"На південному фланзі поблизу Бахмута противник зазнає втрат у живій силі та техніці. Ворог з боями продовжує відходити. Наші захисники мають успіх на Кліщіївському напрямку, звільняючи метр за метром нашу землю від окупантів. Продовжуємо закріплюватися на звільнених рубежах", – підкреслив Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв

За словами начальника пресслужби Східного угруповання військ, ворог змушений відходити з Кліщіївки.

"У Кліщіївці зараз тривають міські бої. Противник обороняється, але з боями відходить на завчасно підготовлені позиції. Ми успішно завдаємо противнику ураження. Знищуємо його техніку та особовий склад. Ворог у паніці шукає виходи з цієї ситуації", – наголосив Євлаш.

Більша частина танків та іншої військової техніки, яка була передана Україні західними країнами на початку цього року для контрнаступу, залишається неушкодженою.

Водночас ЗСУ домагаються поступового, але методичного прогресу на окремих ділянках південного і східного фронтів. Про це повідомляє Guardian з посиланням на неназваного західного чиновника.

Водночас він визнав, що контрнаступ просувається "повільніше, ніж очікувалося кілька місяців тому".

Зараз ви читаєте новину «Ворог змушений відходити: в ЗСУ повідомили про успіхи на Кліщіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі