середа, 06 вересня 2023 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Сили оборони наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв
3

ЗСУ просунулися південніше Роботиного
Фото: deepstatemap.live
ЗСУ наступають на флангах Бахмута
На Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії

Збройні сили України продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Сили оборони вже просунулися південніше звільненого Роботиного у Запорізькій області, заявив 6 вересня речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Мелітопольський напрямок: на лінії Роботине-Новопрокопівка у Запорізькій області наші військові мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах. Також захисники завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника. Здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони просунулися на одному з напрямків – ISW

ЗСУ продовжують тиснути на противника південніше Бахмута. Окупанти зазнають втрат, переміщують підрозділи та використовують резерви.

"Наші бійці стримують наступ ворога на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Також на Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки та північніше Кліщіївки. Важкі бої тривають", – додав Ковальчук.

Розпочалася 560-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби на фронті відбулося 28 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Авіація ЗСУ протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два – по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та зенітно-ракетний комплекс противника.

Зараз ви читаєте новину «Сили оборони наступають на двох напрямках: свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі