неділя, 30 жовтня 2022 13:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни мінують дороги й підривають мости ‒ Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині
4

Російські загарбники мінують дороги й береги річок у районі Кремінної і Сватового на Луганщині.

Деякі мости підривають. 29 жовтня росіяни знищили невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського. Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Так росіяни намагаються загальмувати контрнаступ Збройних сил України.

Росіяни підірвали невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського на Луганщині
Фото: t.me/serhiy_hayday
Росіяни підірвали невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського на Луганщині
Росіяни підірвали невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського на Луганщині
Росіяни підірвали невеликий міст через річку Красна біля Красноріченського на Луганщині

"Там все заміновано. Не уявляю, скільки в майбутньому потрібно буде зусиль, щоб розмінувати цю територію", ‒ каже Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сіверськодонецьк зруйнований на 80%. А компенсацію отримали 38 містян – Гайдай

За його словами, траса Сватове ‒ Кремінна нині залишається під вогневим контролем українських сил.

"Поки неможна сказати, що зайшли наші війська туди, але вогневий контроль не дозволяє російським окупаційним військам швидко перевозити підкріплення, переміщувати боєкомплекти. Тобто це сполучення, що зараз розірване, сильно впливає на боєздатність російського угрупування, яке там перебуває".

Напружена також ситуація в районі Лисичанська й Білогорівки.

"Білогорівка під нашим контролем, але росіяни її щодня обстрілюють. Є спроби промацати нашу оборону. Тактика росіян незмінна. Вони годинами обстрілюють нашу територію, потім намагаються відправляти до взводу, щоб вони прощупали ситуацію ‒ чи є можливість зачепитись. Ми таку тактику бачимо з першого дня війни. Вони так уже поклали тисячі своїх солдатів".

Голова Луганської ОВА переконаний, що росіяни розуміють ‒ щойно ЗСУ візьмуть Сватове й Кремінну, під українським контролем буде весь логістичний ланцюг на Луганщині.

Українські військові взяли під повний вогневий контроль трасу Сватове – Кремінна. Захисники таким чином унеможливлюють пересування будь-якої логістики ворога цією трасою. Про це розповів речник Східного угруповання військ полковник Сергій Череватий.

Українські військові продовжують утримувати оборону в Донецькій області. Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні й просуваються в Луганській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни мінують дороги й підривають мости ‒ Гайдай розповів про ситуацію на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі