неділя, 30 жовтня 2022 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Сіверськодонецьк зруйнований на 80%. А компенсацію отримали 38 містян – Гайдай

Сіверськодонецьк зруйнований на 80%. А компенсацію отримали 38 містян – Гайдай
Російські окупанти обстріляли понад 25 населених пунктів на трьох напрямках на Луганщині. Фото: t.me/luhanskaVTSA

Станом на 30 жовтня у Сіверськодонецьку Луганської області залишається до 10 тис. населення. Житловий фонд зруйновано на 80%. Також у місті немає інфраструктури.

Але за чотири місяці окупації Росія не планувала нічого відновлювати. Навіть для пропаганди, зазначив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"(Окупанти. – Gazeta.ua) заявили перед псевдореферендумом про виплати компенсацій за зруйноване житло, а люди грошей так і не побачили. Поточного тижня раптом після вказівки з Луганська знайшлися 38 сіверськодонеччан, яким нібито видали гроші. Та ще дев'ять, які теж готові їх отримати. Хто ці люди? І чому вони в меншості? Хотілося б подивитися в обличчя", – написав він у Telegram.

Також повідомив, що нібито з 11 жовтня пункти пропуску між так званою ЛНР і Росією скасовані.

"На папері. А жителі Луганщини щодня скаржаться навіть на посилення митних заходів щодо них. На пункті пропуску "Довжанський" охочі виїхати на РФ стоять понад дві години й чекають на дозвіл. Можливо, у митників проблеми з грошима", – зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали суму збитків, яку завдали окупанти Маріуполю

Як і в бойовиків, додав очільник області. Вони вже не один місяць не можуть отримати призначені виплати.

"Хоча знають, що попри все, новенька "Лада" буде. Є сенс боротися", – написав він.

З різних видів озброєння окупанти обстріляли 29 жовтня такі населені пункти: на Куп'янському й Лиманському напрямках: Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Табаївка, Терни, Торське та Ямполівка; на Бахмутському напрямку: Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Званівка, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Одрадівка, Опитне, Нью-Йорк, Васюківка, Серебрянка та Яковлівка.

Російські загарбники, імовірно, знизили темп наступальних операцій під Бахмутом 29 жовтня.

Ворог намагається оговтатися від українського удару днем раніше. Водночас окупанти нібито розпочали наступ у районі Вугледара. Також росіяни могли просунутися поблизу Донецька, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW)

28 жовтня Сили оборони завдали високоточного удару по ворогу, який готувався до нової атаки на південь від міста біля Майорська. В результаті ліквідували близько 300 російських військовослужбовців. Приблизно 60 поранених загарбників евакуювали до медзакладу Горлівки.

Зараз ви читаєте новину «Сіверськодонецьк зруйнований на 80%. А компенсацію отримали 38 містян – Гайдай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі