субота, 29 жовтня 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прориваються на Луганщині та атакують на півдні: свіжа карта боїв від ISW
3

Українські військові продовжують утримувати оборону у Донецькій області.

Водночас наші захисники активно знищують окупантів на півдні та просуваються в Луганській області. Про це свідчать дані американського Інституту вивчення війни (ISW) на ранок 29 жовтня.

Американські військові аналітики показали актуальну карту бойових дій в Україні на ранок 29 жовтня
Фото: understandingwar.org
Американські військові аналітики показали актуальну карту бойових дій в Україні на ранок 29 жовтня
Американські військові аналітики показали актуальну карту бойових дій в Україні на ранок 29 жовтня

Східний напрямок

Збройні сили України продовжили атаки у східній частині Харківської області та на заході Луганської області – просуваються у напрямку Сватового та Кремінної. Ведуть бої на декількох ділянках.

За даними ISW, російські війська на Луганщині мають проблеми з особовим складом. Окупанти кинули на схід України новомобілізованих, які ще не мають бойового досвіду та які дуже деморалізовані.

Низький моральний дух мобілізованих змусив російських командирів відсунути їх на другу та третю лінію оборони.

Донбас

Донецька область залишається для Росії однією з найголовніших переваг, тому окупанти посилюють штурми, щоб досягти хоч якихось успіхів. Українські війська утримують оборону. Минулої доби, 28 жовтня, відбили ворожі атаки біля Бахмута, Зеленопілля, Соледару, Майорська, Білогорівки та Авдіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ філігранно нищать ворога на Луганщині – Гайдай про ситуацію в регіоні

Херсонська область

За даними аналітиків, росіяни перекидають мобілізованих у Херсонську область, зокрема на правий берег Дніпра. Окупанти посилено готуються до вуличних боїв у Херсоні. Вороги облаштовують оборонні пункти у місті, мінують околиці та зачищають лікарні від цивільних.

Водночас українські війська продовжують активно бити по місцях скупчення окупантів, знищувати російські склади та техніку. ЗСУ блокують російське угруповування на західному березі Дніпра.

Бахмутський напрямок в Донецькій області називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. На відміну від інших позицій, де Збройні сили України перейшли переважно від оборони до наступу, тут досі обороняються.

Щоб захопити Бахмут та вийти на адміністративні кордони у Донецькій області, російська армія стягнула великі сили та засоби на цей напрямок. Основу російських окупантів на цій ділянці становлять найманці з груп приватних військових компаній "Вагнер" і "Ліга".

Окупанти планують захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прориваються на Луганщині та атакують на півдні: свіжа карта боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі