понеділок, 23 травня 2022 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розганяє брехні про переговори з Україною та "потужну підтримку" РФ у світі

Росія розганяє брехні про переговори з Україною та "потужну підтримку" РФ у світі
ЦПД при РНБО України викриває російську пропаганду. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

На ранок 23 травня російські ЗМІ продовжили поширювати дезінформацію, маніпуляції та фейки щодо війни Російської Федерації проти України.

Їх традиційно зібрав Центр протидії дезінформації при РНБО України в Telegram.

Приклад №1

Експрезидент "Лукойл" Вагіт Алекперов повідомив, що Євросоюзу нібито не вдасться знайти заміну Росії як постачальника нафти в середньостроковій перспективі, а запровадження нафтового ембарго РФ стане "найгіршим можливим сценарієм для обох сторін". Це - маніпуляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Угорщини. Європарламент хоче запровадити ембарго на російську нафту

Приклад №2

Російська пропаганда продовжує тиражувати тези щодо потужної підтримки РФ світовою спільнотою. В контексті нібито підтримки Росії пропагандисти процитували слова президента Сенегалу Макі Саль: "Країни Африки хочуть встановлення миру в Україні шляхом діалогу". Це - маніпуляція.

Приклад №3

"Заморожування переговорів з РФ - ініціатива України". Таку тезу продовжують поширювати ЗМІ РФ, посилаючись на ексміністра культури РФ Володимира Мединського.

"РФ готова до продовження переговорів з Україною, ініціатива заморожування яких виходить від Києва та Заходу, що прагне максимально закабалити Україну", - сказав Мединський. Це - дезінформація.

17 травня в міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Україна нібито фактично вийшла з переговорного процесу.

Водночас радник голови Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що процес переговорів між Україною та Росією зупинили, але це не остаточне рішення.

Для відновлення переговорів російські війська мають піти з української території.

Зараз ви читаєте новину «Росія розганяє брехні про переговори з Україною та "потужну підтримку" РФ у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі