середа, 02 листопада 2022 06:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не може протистояти українським партизанам ‒ ISW

Росія не може протистояти українським партизанам ‒ ISW
На окупованих Росією територіях посилюється партизанський рух. Фото: bastion.tv

Ефективні дії українського партизанського руху на тимчасово захоплених росіянами територіях змушують керівництво РФ відволікати ресурси від операцій на фронті.

Дедалі більше сил загарбникам доводиться направляти на забезпечення безпеки тилових районів. Про це у новому зведенні повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські партизани також погіршують здатність Росії захищатися від постійних українських контрнаступів, не кажучи вже про проведення власних наступальних операцій.

"Зростаючий дефіцит живої сили в Росії, ймовірно, погіршує здатність російських військ ефективно захищати російські тилові райони від партизанських нападів і одночасно оборонятися від українських контрнаступів", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія збільшує масштаби депортації українців з Херсонщини

Аналітики стверджують, що Росія не може ефективно протистояти українському партизанському руху і навряд чи зможе це зробити. Адже нестача людських ресурсів погіршує здатність російських військ ефективно захищати свої тилові райони від партизанських акцій.

Так, за даними української розвідки, РФ зосередила 40 тис. військовослужбовців у захопленій Херсонській області. Цим територіям росіяни віддають пріоритет, що призвело до послаблення російських сил у Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

"Партизанські напади продовжуються в окупованих Росією Херсонській і Запорізькій областях навіть після анексії Росією цих регіонів. Це свідчить про подальшу нездатність російських сил забезпечити безпеку окупованої території", ‒ наголошують в ISW.

На тимчасово захопленій території Херсонської області росіяни продовжують демонтувати обладнання вишок стільникового зв'язку. Устаткування загарбники вивозять у Донецьку область для налагодження та розширення там покриття російських операторів зв'язку.

З тимчасово захопленого Херсона російські окупанти вивезли ув'язнених виправної колонії №90. Територію установи противник нині використовує для розміщення особового складу й військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія не може протистояти українським партизанам ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі