вівторок, 01 листопада 2022 17:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збільшує масштаби депортації українців з Херсонщини

Росія збільшує масштаби депортації українців з Херсонщини
Страх бути знищеними штовхає росіян на божевільні кроки. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти продовжують програму примусової депортації українців з тимчасово захопленої Херсонщини.

При цьому ворог збільшує масштаби. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони мають все, ми нічого, навіть жерти не возять" – перехопили істерику окупанта

"Орки продовжують програму депортації українців із Херсонщини, збільшуючи масштаби. Тепер "заходи" дійшли до жителів до Нової Каховки, Каховки, Горностаївки, Великої Лепетихи, Верхнього Рогачика, Голої Пристані та Олешків. Концентрація воєнних злочинів просто захмарна. Страх знищення штовхає окупантів на божевільні кроки", – написав він.

З Чорнобаївки вперше з моменту захоплення Херсонської області ворог вивіз всю техніку. У самому Херсоні росіян стало набагато менше. Росіяни перекидають техніку на лівий берег Дніпра і залякують місцеве населення, в ефірі телемарафону, розповів радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

З тимчасово захопленого Херсона російські окупанти вивезли ув'язнених виправної колонії №90. Територію установи противник нині використовує для розміщення особового складу й військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшує масштаби депортації українців з Херсонщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі