неділя, 30 жовтня 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вивезли ув'язнених з колонії у Херсоні ‒ Генштаб повідомляє про "хитрощі" окупантів

Росіяни вивезли ув'язнених з колонії у Херсоні ‒ Генштаб повідомляє про "хитрощі" окупантів
У Херсоні та біля міста росіяни активно готуються до оборони. Фото: pravda.com.ua

З тимчасово захопленого Херсона російські окупанти вивезли ув'язнених виправної колонії №90.

Територію установи противник нині використовує для розміщення особового складу й військової техніки. Про це вранці 30 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

А в населених пунктах поблизу Херсона росіяни активно готуються до оборони. Помічено прибуття з Грозного до Каланчака близько 100 військових Росгвардії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарили 32 рази по ворогу й відбили атаки в 10 містах і селах – ЗСУ про успіхи на передовій

"На території Нової Каховки російські спецслужби активно прослуховують телефонні розмови цивільного населення. У населеному пункті Велика Знам'янка Запорізької області противник продовжує розміщувати особовий склад у помешканнях місцевих жителів", ‒ повідомляє Генштаб.

Водночас росіяни не припиняють обстрілювати українські міста й села на півдні. Минулої доби під вогнем противника були райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від ворожих обстрілів з реактивної та ствольної артилерії постраждали Нікополь і Вищетарасівка Дніпропетровської області, також Гаврилівка на Херсонщині.

Із Чорнобаївки вперше з моменту захоплення Херсонської області ворог вивіз всю техніку. У Херсоні росіян стало набагато менше. Росіяни перекидають техніку на лівий берег Дніпра й залякують місцеве населення, в ефірі телемарафону розповів радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Операція зі звільнення Херсона триватиме до кінця листопада. У місті перебувають найпідготовленіші й найбоєздатніші російські підрозділи. Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вивезли ув'язнених з колонії у Херсоні ‒ Генштаб повідомляє про "хитрощі" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі