неділя, 30 жовтня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Вдарили 32 рази по ворогу й відбили атаки в 10 містах і селах – ЗСУ про успіхи на передовій

Вдарили 32 рази по ворогу й відбили атаки в 10 містах і селах – ЗСУ про успіхи на передовій
ЗСУ розповіли про успіхи на передовій. Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах 10 населених пунктів Донецької області.

Це Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам'янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка. Успіхами українських військових поділився Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW назвав вибухи в Севастополі "стриманою відповіддю" України

Українська авіація завдала по ворогу 32 удари. З них 23 по районах зосередження озброєння та військової техніки, три – по взводних опорних пунктах, а також шість – по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української ППО збили ракету "Іскандер-К" та два ворожі безпілотники"Орлан -10".

"Підрозділи ракетних військ та артилерії за поточну добу уразили шість районів зосередження озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, два засоби протиповітряної оборони й дев'ять інших важливих військових об'єктів противника", – ідеться в повідомленні.

Збройні сили України знищили одразу цілу батарею з п'яти самохідних артилерійських установок 152 мм Мста-С. Подія сталась вперше на війні в селі Невське Луганської області, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

САУ були знищені, судячи зі щільного розташування, одночасно. Імовірно, внаслідок ураження одночасно усіх бойових машин ракетами HIMARS.

Зараз ви читаєте новину «Вдарили 32 рази по ворогу й відбили атаки в 10 містах і селах – ЗСУ про успіхи на передовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі